Tgrt Haber

İzmir Bayraklı orman yangını kontrol altına alınamazken evleri boşaltın uyarısı geldi

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
16 Ağustos 2024 14:02 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 14:05

İzmir'de dün gece Yamanlar'da başlayan orman yangını yerleşim alanlarına ilerlerken evleri boşaltın uyarısı vatandaşları endişelendirdi. İzmir Bayraklı son dakika yangını söndürüldü mü, son durum nedir merak edilirken ekipler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Örnekköy Geçici Köpek Bakım Evi'ne yaklaşan yangın​ kontrol altına alınmaya çalışırken rüzgarın etkisiyle daha geniş alanlara yayılmaya başlıyor.

İZMİRKARŞIYAKA​ BAYRAKLI YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ SON DAKİKA?

İzmir'de çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyürken ekipler çalışmalarını hızlandırdı.

Yerleşim yerine ilerlemesiyle beraber İzmir Valisi Süleyman Elban, "Şu ana kadar can kaybı yok. Nihai durum yangın sönünce ortaya çıkacak. Rüzgarın hızı saatte 80 kilometre. Rüzgarın şiddetli olmasından dolayı zaman zaman hava müdahalesini durdurmak zorunda kalıyoruz, çok sayıda ekip destek veriyor.

İzmir Karşıyaka'da orman yangını kontrol altına alınamazken evleri boşaltın uyarısı geldi - 1. Resim

Yoğun bir gayret var. 4--5 ayrı bölgede devam ediyor. Şu an risk olmamakla birlikte yoğun çabalarımız devam ediyor. Bir köyü tahliye ettik, tüm hava araçlarımız hazırda bekliyor" ifadelerini kullandı.

İZMİR ÖRNEKKÖY, DOĞANÇAY YANGIN SON DURUM NEDİR?

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda devam eden yangın rüzgarın etkisiyle beraber büyürken henüz kontrol altına alınamadı.

İzmir Karşıyaka'da orman yangını kontrol altına alınamazken evleri boşaltın uyarısı geldi - 2. Resim

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, X hesabından şu uyarıyı yaptı:

"Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz.

Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz"

İzmir Karşıyaka'da orman yangını kontrol altına alınamazken evleri boşaltın uyarısı geldi - 3. Resim

İZMİR'İN NERESİNDE YANGIN VAR, HANGİ İLÇE?

Karşıyaka ilçesinin Yamanlar Dağı Karatepe mevkiinde dün çıkan yangın kontrol altına alınamazken büyümeye devam ediyor.

13 arazöz, 3 su ikmal, 2 dozer ve 3 yer ekibi çalışmalarını geceden beri sürdürürken sabahın ilk saatleriyle beraber 2 uçak, 5 helikopter ile havadan 15 arazöz, 5 su ikmal, 2 dozer ve 3 yer ekibi ile söndürme çalışmalarına devam edildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...