Tgrt Haber

Kahramanmaraş'ta olan 5 büyüklüğündeki deprem Adana ve Gaziantep'te de hissedildi

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
07 Eylül 2024 11:17 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 11:22
Kahramanmaraş'ta olan 5 büyüklüğündeki deprem Adana ve Gaziantep'te de hissedildi

Kandilli Rasathanesi son verilerine göre bugün sabahın erken saatlerinde Kahramanmaraş'ta 5 şiddetinde deprem oldu. Endişeli anlar yaşayan vatandaşlar Adana, Gaziantep, Karlıova deprem mi oldu aramasını yaptı.

Bugün 09.30'da Kahramanmaraş​'ta olan depremin büyüklüğünü AFAD​ depremin 5 büyüklüğünde olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi​ verileri 4.9 olarak gösterdi.

Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

KAHRAMANMARAŞ​'TA DEPREM​ Mİ OLDU?

7 Eylül Cumartesi günü sabah 09.31'de Pazarcık​ merkezli 4.9 şiddetinde sarsıntı oldu. Adana, Gaziantep gibi illerde de hissedilen sarsıntının büyüklüğü AFAD​ verilerine göre 5 olarak belirlendi.

Kahramanmaraş'ta olan 5 büyüklüğündeki deprem Adana ve Gaziantep'te de hissedildi - 1. Resim

MARAŞ DEPREMİNDE HASAR ALAN BİNA VAR MI SON DAKİKA?

Bugün 09.31'de Pazarcık​ merkezli depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuyla ilişkin X hesabından açıklama yaptı. İfadeler şöyle oldu:

"Kahramanmaraş’ın Pazarcık​ ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem​ nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 
 
İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...