Tgrt Haber

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Kahramanmaraş depremi sonrası korkutan açıklama!

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
07 Eylül 2024 11:20 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 11:26
Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Kahramanmaraş depremi sonrası korkutan açıklama!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 09.31'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Korkutan deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş "Hatay'ın da içinde bulunduğu Amik Ovası-Karasu Grabenin kırılmayan doğu kenarı risk oluşturmaktadır" sözleriyle o bölgeye dikkat çekti.

Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesinde sabah saatlerinde peş peşe depremler meydana geldi.  İlk 3.8 ile sallanan Kahramanmaraş​, ikinci kez 5.0 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Çevre illerde de hissedilen deprem​ büyük paniğe yol açtı.

Depremlerin ardından uzmanlardan da peş peşe açıklamalar geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Resim

"HATAY'IN DA İÇİNDE BULUNDUĞU DOĞU KENARI RİSK OLUŞTURMAKTADIR"

Bugün yaşanan 5.0 büyüklüğündeki depremin 7,8 Maraş depreminin gecikmiş artçısı olduğunu belirten Bektaş şu ifadeleri kullandı;

"5.0 büyüklüğündeki Pazarcık​ depremi 7,8 Maraş depreminin gecikmiş artçı bir depremidir. Doğu Anadolu Fay Sistemi kuzeydoğu doğrultulu paralel sol yönlü doğrultu atımlı faylardan oluşur.  Hatay​'ın da içinde bulunduğu Amik Ovası-Karasu Grabenin kırılmayan doğu kenarı risk oluşturmaktadır."

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...