Tgrt Haber

Kur’an-ı Kerim basım ve yayımı yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile basım için izin belgesi zorunlu hale geldi

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
28 Haziran 2024 10:19 - Güncelleme : 28 Haziran 2024 10:19
Kur’an-ı Kerim basım ve yayımı yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile basım için izin belgesi zorunlu hale geldi

Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an-ı Kerim basım ve yayım kriterlerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınlandı.

Kur’an-ı Kerim basım ve yayım kriterlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Türkiye’de üretilen ancak yurt dışı menşeli eserler ile ithal edilen eserler yurt içinde satılmamak şartıyla izin belgesi ve denetime tabi tutulacak.

KUR’AN-I KERİM BASIM VE YAYIMINDA İZİN BELGESİ ZORUNLU OLACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı​ tarafından yürürlüğe giren yönetmelikle Türkiye’de üretilen yurt dışı menşeli eserler ile ithal edilecek eserler yurt içinde satılmamak kaydıyla kurul ve kuruluşlardan izin belgesi alınması zorunlu hale gelecek.

Kur’an-ı Kerim basım ve yayımı yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile basım için izin belgesi zorunlu hale geldi - 1. Resim

KUR’AN-I KERİM BASIM VE YAYIMINDA DENETİM​ VE CEZA

Yönetmelikle beraber bu eserlerin ithali ve yurt dışına çıkışı sırasında kurul ve kuruluşlar tarafından verilen izin belgeleri denetime tabi olacak.

İzin belgesi ve mühürü olmadan ithali yapılan eserlerin basım yayımı durdurulurken dağıtılmış olanlar toplanarak imha edilecek. İnternet ortamında yayılan eserler için erişim engeli getirilecek.

KUR’AN-I KERİM KAÇ SAYFA?

30 cüzden oluşan Kur’an-ı Kerim 600 sayfadan oluşmakta.

Kur’an-ı Kerim basım ve yayımı yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile basım için izin belgesi zorunlu hale geldi - 2. Resim

1 CÜZ KAÇ SAYFA?

Kur’an-ı Kerim’de her 20 sayfa bir cüze ayrılmıştır.

KUR’AN-I KERİM’İN İLK AYETİ NEDİR?

Hazret-i Muhammed (s.a.v.) Hira Mağarasında vahiy olarak inen ilk ayet: 
“Yaratan Rabbinin adıyla oku! - O, insanı bir alaktan yarattı. - Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. - Ki O, kalemle yazmayı öğretendir. - İnsana bilmediğini O öğretti.”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...