Tgrt Haber

Süleyman Soylu dokunulmazlık kaldırılması başvurusuna TBMM Başkanlığı cevap verdi

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
22 Ağustos 2024 09:17 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 09:35
Süleyman Soylu dokunulmazlık kaldırılması başvurusuna TBMM Başkanlığı cevap verdi

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırması talebiyle geçtiğimiz haftalarda TBMM Başkanlığı'na başvuru yaptı. TBMM Başkanlığı tarafından Süleyman Soylu'nun dokunulmazlık başvurusu ile ilgili açıklama yapıldı.

26 Temmuz Cuma günü TBMM​ İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti​ İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu​ tarafından TBMM Başkanlığına dilekçe ile başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Süleyman Soylu dokunulmazlık​ kaldırılması için verdiği dilekçenin ardından TBMM Başkanlığı tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Vatandaşlar tarafından Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyor.

Süleyman Soylu dokunulmazlık kaldırılması başvurusuna TBMM Başkanlığı yanıt verdi - 1. Resim

SÜLEYMAN SOYLU DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILACAK MI?

Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı tarafından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş​'un imzası bulunan bir cevap verildi.

Cevapta “Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler yukarıda yer verilen Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda, başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...