Tgrt Haber

AK Parti Altındağ adayı kim oldu? AK Parti Ankara Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki kimdir?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 12:42 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 16:56
AK Parti Altındağ adayı kim oldu? AK Parti Ankara Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki kimdir?

AK Parti'nin 2024 yerel seçimlerde Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak belirlediği Veysel Tiryaki'nin hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu. İşte Tiryaki'nin geçmişi, eğitimi ve Altındağ'a dair hedefleri...

2024 yerel seçimleri için geri sayım başlarken, Altındağ​ ilçesindeki siyasi arenada dikkat çeken bir isim ortaya çıktı. AK Parti​'nin Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Veysel Tiryaki, kariyeri ve hedefleriyle ilgi odağı oluyor. AK Parti Altındağ adayı kim oldu? AK Parti Ankara Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki kimdir?

VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR?

Veysel Tiryaki, 1965 yılında dünyaya geldi ve memleketi Bolu Dörtdivan'dır. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde başlayan Tiryaki, bu alandaki bilgisini pekiştirmek için 1992 yılında İngiltere'de eğitim aldı. TODAİE'deki yüksek lisans ve İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda tamamladığı master programının ardından Ankara Üniversitesi'nde doktorasını gerçekleştirdi.

Maliye Bakanlığı'nda kısa bir süre görev yaptıktan sonra 1990 yılında kaymakamlık sınavını kazanan Tiryaki, 14 yıl boyunca kaymakam ve vali yardımcısı olarak farklı il ve ilçelerde görev aldı. 2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı görevine getirilen Tiryaki, yerel yönetimler alanında önemli deneyim kazandı. 2004-2019 yılları arasında üç dönem Altındağ Belediye Başkanlığı​ yaptı.

YENİ GÖREV VE 2024 HEDEFLERİ

2020-2022 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Tiryaki, 7 Nisan 2022'de Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanarak görevine devam etti. Şimdi ise AK Parti'nin Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak 2024 yerel seçim yarışına katılıyor.

Veysel Tiryaki'nin Altındağ Belediye Başkanlığına adaylığı, 2024 yerel seçimlerinde nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor. İngilizce dilini iyi derecede bilen, evli ve üç çocuk babası olan Tiryaki'nin Altındağ'a dair vizyonu seçmenler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...