Tgrt Haber

Joe Biden, Suriye'yi işaret edip İran'a net bir mesaj gönderdi: Mecbur kalırsak hedef alırız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Kasım 2023 20:19 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 20:29
Joe Biden, Suriye'yi işaret edip İran'a net bir mesaj gönderdi: Mecbur kalırsak hedef alırız

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e verilen desteğin ardından ABD askerlerine ve üslerine artan saldırılara dikkat çekti. Biden, Suriye'deki İran Devrim Muhafızları'nı işaret ederek mecbur kalındığı taktirde hedef alınacağını söyledi.

İsrail-Hamas savaşının başladığı günden bu yana İsrail ordusuna desteğini açıklayan ABD​'nin Orta Doğu'da bulunan askerlerine ve üslerine düzenlenen saldırıların sayısı arttı. Beyaz Saray'dan saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, ABD'nin üslerine saldıran İran​ destekli gruplara karşılık verildiğini aktarıldı.

"MECBUR KALIRSAK HEDEF ALIRIZ"

ABD Başkanı Joe Biden da ABD askerlerine saldırışlara en kısa sürece karşılık verildiğini söyledi. ABD ordusunun saldırlara tekrar cevap verip vermeyeceği sorusu üzerine konuşan Biden, mecbur kalınırsa verileceğini söyledi.

Biden, İsrail-Hamas savaşının başlamasının hemen ardından İran Devrim Muhafızları'na bağlı güçlerin, Suriye ve Irak'taki ABD üslerine karşı bir yıldan fazla bir süredir gerçekleşmeyen roket ve drone saldırılarına imza attığını söyledi. 

KIRBY: SALDIRILAR DEVAM EDERSE SONUÇLARINA KATLANIRLAR

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby de CNN'e yaptığı açıklamada, ABD'nin saldırılara verdiği karşılığın "Güçlü bir caydırıcılık sinyali gönderdiğini" söyledi. Kirby, "Bu grupların yapmaları gereken bir seçim var: Eğer Irak ve Suriye'deki askerlerimize saldırmaya devam etmek istiyorlarsa, bunun sonuçlarına da katlanmak zorunda kalacaklar" diye ekledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...