Tgrt Haber

Son dakika! Gazze'de süreli ateşkes... Beyaz Saray duyurdu: İsrail saldırılara her gün 4 saat ara verecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Kasım 2023 18:40 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 19:29

Son dakika haberi: Beyaz Saray, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine gerçekleştirdiği askeri operasyonu duraklatacağını duyurdu. Açıklamada, İsrail ordusunun saldırılara her gün 4 saat ara vereceği aktarıldı.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırılarında 10 binden fazla Filistinli​ hayatını kaybetti. Havadan, karadan ve denizden Gazze'yi bombardımana tutan İsrail ordusu, sivillerin güvenlik bölgeye geçişlerine bile izin vermiyor. Bu duruma başta Türkiye olmak üzere birçok ülke tepki gösteriyordu... 

GAZZE'NİN KUZEYİNE OPERASYON YAPILMAYACAK

Çığ gibi büyüyen tepki ve çağrıların ardından ABD'den insani ateşkes açıklaması geldi. Beyaz Saray, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde çatışmalara her gün 4 saat ara vereceğini duyurdu. Bugünden itibaren başlayan uygulamada ara boyunca bu bölgelerde askeri opersasyon yapılmayacağı vurgulandı.

İsrail’in bu duraklamaların zamanının başlamadan 3 saat önceden duyuracağı aktaran Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Koordinatörü John Kirby, "İsrailliler bize bu duraklama süresince bu bölgelerde askeri operasyon yapılmayacağını ve bu sürecin bugün başlayacağını söylediler” dedi.

"DOĞRU BİR ADIM"

Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri için iki "insani koridor" olacağını ifade eden Kirby, ABD’nin söz konusu duraklamaları doğru yönde atılmış bir adım olarak gördüğünü ve ihtiyaç duyulduğu sürece devam etmesini istediğini belirtti.

ORTA DOĞU'DA KRİTİK TEMASLAR

Öte yadan Hamas​ Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Hamas liderlerinden Halid Meşal’in de aralarında bulunduğu heyet, Mısır’ın başkenti Kahire’ye geldi. Hamas heyeti ile Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı başkanı Abbas Kamel bir araya gelerek, Gazze Şeridi’ndeki durumu ele aldı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bazı iddialar ortaya atıldı. CIA ve MOSSAD Başkanlarının Doha’da Katar Başbakanı ile görüştüğü öne sürüldü. 

Son dakika! Gazze'de süreli ateşkes... Beyaz Saray duyurdu:  İsrail saldırılara her gün 4 saat ara verecek

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

İsrail ordusunnu saldırılarında 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi yaralandı.Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 163 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa HastanesiniNasr Çocuk HastanesiniEl-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...