Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden Türkiye'ye F-16 satışında ilk kez bu kadar net konuştu

13 Temmuz 2023 09:13 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 09:36
ABD Başkanı Joe Biden Türkiye'ye F-16 satışında ilk kez bu kadar net konuştu

Türkiye'nin satın alacağı F-16 savaş uçakları için ABD Başkanı Joe Biden bu kez net konuştu. Biden, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını desteklemeye devam edeceğinden ve F-16 savaş uçaklarını satabileceklerinden emin olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Litvanya'nın başkenti Vilnius​'ta gerçekleştirilen NATO​ Liderler Zirvesi'nin ardından Finlandiya'ya gitmek üzere yola çıktı. Uçağa binmeden önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkab Biden,Türkiye​'nin F-16​ süreci hakkında bu kez her zamankinden çok daha net konuştu.

Hem Türkiye'ye F-16 satışı hem de Ukrayna'nın NATO'ya üyelik sürecine dair soruları cevaplayan Biden'a Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan New Jersey Senatörü Bob Menendez'in itirazından vazgeçip geçmeyeceği soruldu. Biden, "Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya girmesini desteklemeye devam edeceğinden ve o F-16'ları satabileceğimizden eminim." dedi.

Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya girmesini desteklemeye devam edeceğinden ve o F-16'ları satabileceğimizden eminim

''TAAHHÜTLERE SAHİP OLDUĞU SÜRECE ÖNEMLİ DEĞİL''

Biden, NATO Zirvesi kapsamında bugün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı ikili görüşmenin de çok iyi geçtiğini belirtti.

Ukrayna'nın NATO'ya katılımı konusuna da değinen Biden, "Savaş bitene kadar değil. Zelenskiy'nin anladığı bir şey var ki müttefikler tarafından kabul edilen taahhütlere sahip olduğu sürece şu anda NATO'da olup olmaması önemli değil." ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...