Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu'dan Gazze talebi: Yardımları artırın

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Ekim 2023 10:04 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 11:22
ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu'dan Gazze talebi: Yardımları artırın

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görüşmesinin telefon görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Biden, Gazze Şeridi'ne insani yardımların derhal ve önemli ölçüde artırılması gerektiğini vurguladı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD​ Başkanı Joe Biden telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinindetaylarını Beyaz Saray açıkladı. Yapılan açıklamada, ''Liderler Gazze​'deki gelişmeleri değerlendirdi. Başkan, İsrail'in vatandaşlarını terörizme karşı koruma konusunda her türlü hak ve sorumluluğa sahip olduğunu yineledi ve bunu sivillerin korunmasına öncelik veren uluslararası insani hukukla tutarlı bir şekilde yapması gerektiğinin altını çizdi'' denildi.

Biden ve Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde tutulan ABD’li rehineleri de ele aldığını aktarılan açıklamada, liderlerin rehinelerin yerinin tespit edilmesi ve serbest bırakılması yönelik devam eden çabaları ele aldıkları ifade edildi. Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

''Başkan, Gazze'deki sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım akışının derhal ve önemli ölçüde artırılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan ve Başbakan, hem doğrudan hem de ilgili ulusal güvenlik ekipleri aracılığıyla düzenli istişarelerde bulunma konusunda mutabakata vardı.''

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı. İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu'dan Gazze talebi: Yardımları artırın

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 116 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı. İsrail bombardımanında Gazze'de 34 Lübnan'da da 1 gazeteci hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu'dan Gazze talebi: Yardımları artırın

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi. İsrail ordusu, 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırısının dozunu daha da artırdı. Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...