Tgrt Haber

ABD gün geçtikçe Yevgeni Prigojin'in ölümünden daha da emin! Beyaz Saray'dan yeni açıklama

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ağustos 2023 09:49 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 10:10
ABD gün geçtikçe Yevgeni Prigojin'in ölümünden daha da emin! Beyaz Saray'dan yeni açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in uçak kazasında öldüğünden gün geçtikçe daha da emin olduklarını söyledi.

Beyaz Saray​ Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında hem gündemi değerlendirdi hem de gazetecilerin sorularını cevapladı. Jean Pierre'e bir gazeteci, "Prigojin'in uçağının düşme nedenine ilişkin yeni bir veriye ulaştınız mı?" diye sordu. Jean-Pierre, "Bu konuda yeni bir değerlendirmemiz yok." cevabını verdi. Fakat Beyaz Saray Sözcüsü, sözlerini "Prigojin'in geçen çarşamba, 23 Ağustos'ta yaşanan uçak kazasında öldüğünden giderek daha çok emin oluyoruz." şeklinde sürdürdü.

RUSYA​ ÖLDÜĞÜNÜ TEYİT ETTİ

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) 23 Ağustos’ta yapılan açıklamada, içerisinde Prigojin’in de bulunduğu özel jetin Tver’de düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğü bildirilmişti. Açıklamaya göre, uçakta yer alan yolcu listesinde Prigojin’in yanı sıra yardımcısı ve Wagner’in kurucularından Dmitriy Utkin ile Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Çekalov, Nikolay Matuseyev’in isimleri yer almıştı.

ABD gün geçtikçe Yevgeni Prigojin'in ölümünden daha da emin! Beyaz Saray'dan yeni açıklama

Rusya Soruşturma Komitesi, 27 Ağustos'taki açıklamasında Tver bölgesinde özel jetin düşmesi sonucu ölenler arasında Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in bulunduğunu teyit etmişti.

Yevgeni Prigojin, röportajının devamında ise havadayken parçalarına ayrılan bir uçaktan şu şekilde bahsediyor

PRİGOJİN'İN ÖLÜMÜ

Wagner​ lideri Yevgeni Prigojin, 24 Haziran'da bazı askerleriyle beraber Kremlin'e başkaldırı olarak Moskova'ya ilerledi. Kısa ömürlü isyan Belarus lideri Alesksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle son buldu. Rus lider Putin  ve Wagner lideri Prigojin'in anlaşmaya vardığı açıklandı. İsyanın üzerinden 2 ay geçtikten sonra Prigojin'in içinde olduğu söylenen özel jet, Moskova yakınlarında şüpheli bir şekilde yere çakıldı.

Jetin içinde bulunan 10 kişinin de öldüğü açıklandı, Prigojin de bu kişilerden biriydi... Wagner liderinin ölümünün ardından tüm gözler Putin'e döndü. Kremlin, Prigojin'in ölümünün bir suikast olduğu iddialarını reddetti. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...