Tgrt Haber

ABD'de Filistinli aileye bıçaklı saldırı: 1 çocuk öldü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Ekim 2023 06:36 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 15:27
ABD'de Filistinli aileye bıçaklı saldırı: 1 çocuk öldü

ABD'nin Chicago eyaletinde bir kişi, Filistinli anne ve çocuğuna bıçakla saldırı düzenledi. 26 kez bıçaklanan 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, anne ağır yaralandı. Saldırının, "ailenin Müslüman kimliği ve Filistin'deki İsrail şiddeti sebebiyle gerçekleştirildiği" açıklandı.

Hamas​ ile İsrail arasındaki çatışmalar, Müslümanlara yönelik nefret suçlarına bir yenisinin eklenmesine neden oldu. ABD'nin Chicago eyaletinde bir kişi, bıçakla saldırdığı Filistinli ailenin 6 yaşındaki çocuğunu öldürürken, çocuğun annesini de ağır yaraladı. 

KORKUNÇ NEFRET: 26 BIÇAK DARBESİ

Will County Şerif Ofisinden yapılan açıklamada, 71 yaşındaki Joseph M. Czuba’nın motivasyonunun "çocuğun ve annesinin Müslüman​ kimliği ve İsrail-Filistin çatışması" olduğu belirtildi.

Korkunç olaya ilişkin detayları açıklayan polis yetkilileri, ev sahibinin kendisine bıçakla saldırdığını söyleyen bir kadının aramasıyla harekete geçildiğini, olay yerine varıldığında Czuba’yı evin önünde otururken bulduklarını bildirdi. Daha sonra eve giren polis memurlarının 32 yaşında kadını ve 6 yaşındaki çocuğunu ağır bıçak yaraları almış halde bulduğu kaydedildi.

26 defa bıçaklanan çocuğun yerel bir hastaneye nakledildikten sonra hayatını kaybettiği, annenin durumunun ise ağır olduğu açıklandı.

BIDEN: KORKUNÇ BİR NEFRET EYLEMİ

Emniyet yetkilileri, "saldırıyla ilgili beyanda bulunmayan Czuba’nın İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle çocuğu Müslüman olması nedeniyle öldürdüğünün tespit edildiğini" bildirdi.

Czuba birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, iki nefret suçu ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış darp ile suçlanıyor.

ABD Başkanı Joe Biden da saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Müslüman çocuğun öldürülmesinin 'korkunç bir nefret eylemi' olduğunu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...