Tgrt Haber

ABD'de korkunç trafik kazası: Sis yüzünden 158 araç birbirine girdi... Çok sayıda ölü var

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2023 09:23 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 09:29
ABD'de korkunç trafik kazası: Sis yüzünden 158 araç birbirine girdi... Çok sayıda ölü var

ABD'de yaşanan ve "süper sis" yüzünden 158 aracın karıştığı trafik kazasında çok sayıda insan öldü.

Yetkililer, güney Louisiana’daki bataklık yangınlarından çıkan duman ve yoğun sisin pazartesi sabahı toplam 158 aracın karıştığı büyük araba kazasına neden olmasının ardından en az 7kişinin öldüğünü söyledi.

Kaza Cumartesi günü yerel saatle akşam 7’den hemen sonra meydana geldi. Louisiana​ eyalet polisi pazartesi akşamı yaptığı basın açıklamasında, yirmi beş kişinin yaralandığını ve ilk müdahale ekipleri kaza yerlerini temizlemeye ve kurbanları aramaya devam ettikçe ölü sayısının artabileceğini söyledi.

ABD'de korkunç trafik kazası: Sis yüzünden 158 araç birbirine girdi... Çok sayıda ölü var

Meteorologlar daha önce, " süper sis​ "in, kazaların olduğu sıralarda New Orleans'ın hemen batısındaki bölgeyi ağır şekilde etkilediğini söylemişti. Süper sis, Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre nemli, dumanlı koşullarda gelişen ve görüş mesafesini 3 metrenin altına düşürebilen yoğun bir sistir .

"BENİ GEZİNTİYE ÇIKARDIĞINDA FRENE BASMIŞ, YAVAŞLIYORDUM"

Vali John Bel Edwards kan bağışçıları için bir çağrı yayınladı. Enkaz görüntülerinde araçlar ezilmiş, birbirlerinin altına girmiş ve bazıları alevler içinde kaldı. Birçok insan yol kenarında durup felaket manzarasını şaşkınlıkla izlerken, bazıları da arabalarının içinde yardım bekliyordu. Yetkililer, ilk kazadan sonra bazı araçların alev aldığını bunun nedeninin madde hakkında ayrıntılı bilgi vermeden, enkazlara karışan araçlardan birinin "tehlikeli sıvı" taşıyan bir tanker olduğunu söyledi.

41 yaşındaki Christopher Coll da kazaya karışan sürücülerden biriydi. Times-Picayune/the New Orleans Advocate’e konuşan Coll, “Bir F-250 iş römorkumun üzerine çıkıp beni gezintiye çıkardığında çoktan frene basmış, yavaşlıyordum” dedi.

Coll, diğer sürücülerin yardım çağrılarını, çarpışan arabaların ve patlayan lastiklerin seslerini duyarken duman kokusunu alabildiğini söyledi. Kaçmak için yolcu kapısını tekmeleyerek açmayı başardığını söyleyerek diğer kazazedelere yardım ettiğini belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...