Tgrt Haber

ABD'den başından vurulan silahsız Filistinli için İsrail'e soruşturma talebi!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ağustos 2023 05:55 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 06:32

Amerika Birleşik Devletleri'nden, başından vurulan silahsız Filistinli sivil için soruşturma açılması talebi geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD), başından vurulan silahsız Filistinli​ sivil için soruşturma açılması talebi geldi. ABD​ Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği olay için tarafsız ve hızlı bir soruşturma yapılması gerektiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria​'da yaraladıkları Filistinlilere yardım etmek için koşan silahsız Filistinli bir sivili başından vurduğu olayın detaylıca soruşturulması talep edildi. Açıklamada, "ABD, olaya ilişkin tarafsız ve hızlı bir soruşturma yapılmasını talep ediyor" ifadeleri kullanıldı.

GERÇEK MERMİLERLE SİVİLLERİ VURDULAR

İsrail askerlerinin silahsız Filistinli bir sivili başından vurduğu görüntüler infiale yol açmıştı. Olay Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus​ kentinin güneyindeki Beyta beldesinde 22 Ağustos'ta gerçekleşmişti. Bölgeye baskın düzenleyen İsrail güçleri, baskına karşı ayaklanan Filistinli gençlere gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti. İsrail askerleri, çıkan olaylarda 8 kişiyi gerçek mermiyle yaraladı.

Amatör kameraya yansıyan görüntülerde, bir grup Filistinlinin, yaralıların taşınması sırasında ilk yardım ekiplerine yardım eden sivil bir Filistinli başından vurularak öldürüldü.  Sosyal medyada yayılan ve tepki çeken görüntülerde, Filistinli kişinin, sivil ve silahsız olması ve bölgede silahlı bir çatışma ortamı bulunmamasına rağmen başından kasten hedef alınması dikkati çekti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...