Tgrt Haber

Komşuda HİSAR-O paniği! Türkiye'nin Libya'daki kararlı duruşu Yunanistan'ı korkuttu

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Türkiye Gazetesi
24 Ağustos 2023 00:25 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 00:28

Türkiye ile Libya arasındaki ekonomik ve askeri temaslar Yunan basınını tedirgin etti. Türkiye’nin Trablus yakınlarında askeri üs kurma planını köşesine taşıyan Yunan basınından Pentopostagma, "Yunanistan'a karşı yeni bir kalıcı saldırı ekseni var. Yunanistan çevreleniyor" dedi.

Türkiye​ ile Libya​ arasındaki gerek enerji gerek askeri olarak temaslar devam ediyor.
Türkiye’nin Libya Trablus yakınlarında bulunan El-Khums Limanının 99 yıllığına Türkiye’ye bir askeri üs kurması için kiralandığı haberleri dünya basınında da gündem konusu oldu.

Yunan basınından Pentopostagma gazetesi, Türkiye’nin Al-Watiya hava üssüne HİSAR-O füze sistemi konuşlandırdığını ve Libya'da bulunan Türk sistemlerinin sayısının bilinmediğini yazdı. Ayrıca haberde "Yunanistan'a karşı yeni bir kalıcı saldırı ekseni var. Yunanistan kalıcı olarak çevreleniyor" denildi.

LİBYA KÜLTÜREL VE EKONOMİK İTTİFAK KURMAK İSTİYOR

Libya, başta askeri olmak üzere birleşik bir devlet modeli inşa ederek Türkiye ile ekonomik ve kültürel bir ittifak kurmayı hedefliyor.

Birkaç gün önce Libya'nın Trablus kentinin doğusundaki Humus Limanı'nı Türkiye tarafından 99 yıllığına kiralandığı bildirilmişti. Türk makamları ve Libya, Akdeniz​'deki limanın 99 yıllığına kiralanarak Türkiye'ye devri konusunda anlaşmaya varmıştı.

Bu karar bölgedeki güç dengelerini değiştirecek ve Türkiye'nin Akdeniz'deki askeri varlığını artıracak.

Ankara, Akdeniz'in bu bölgesinde seyrüsefer güvenliğini garanti altına alma ve bölgedeki çıkarlarını korumak için stratejik bir kale oluşturma niyetini ortaya koyuyor. 

HİSAR-O FÜZE SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ

HİSAR-O Türklerin yerli üretim bir hava savunma füze sistemidir. HİSAR-O, Türklerin Aselsan ve Roketsan Savunma Sanayii firmaları tarafından orta irtifa hava savunma füzesi sistemi olarak geliştirildi. 360 derece savunma kabiliyetine sahip olan hava savunma sistemi, en az dokuz farklı hedefi aynı anda angaje edip vurabiliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...