Tgrt Haber

ABD'den Türkiye'ye 'liderlik' rolü: Tahıl Anlaşması'nda tekrarını bekliyoruz

22 Temmuz 2023 00:08 - Güncelleme : 22 Temmuz 2023 00:18
ABD'den Türkiye'ye 'liderlik' rolü: Tahıl Anlaşması'nda tekrarını bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin Tahıl Anlaşması'ndaki rolüne dikkat çekerek "Türkiye’nin Tahıl Anlaşmasında zaten üstlendiği liderlik rolünü tekrar üstlenmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD Dışişleri BakanıAntony Blinken​, 17 Temmuz'da süresi sona eren Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması​ hakkında açıklamalarda bulundu. 

Blinken, "Dünyanın dört bir yanındaki insanların ihtiyaç duydukları yiyecekleri uygun fiyatlarla alabilmelerini sağlamak için Türkiye’nin Tahıl Anlaşmasında zaten üstlendiği liderlik rolünü bu işi rayına oturtması için tekrar üstlenmesini bekliyoruz" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya​'nın tahıl anlaşmasından çekilme kararını eleştirerek, Ukrayna'nın insani yardıma acil ihtiyacı olduğunu vurguladı. Blinken, "Umarım dünya bu durumu yakından takip ediyor ve Rusya'nın Ukrayna'daki hedeflerine ulaşmak için gıda üzerinde nasıl alaycı bir şekilde manipülasyon yaptığını fark ediyor" şeklinde konuştu. 

Kaynak: İHA
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...