Tgrt Haber

ABD'li emekli Albay’dan çarpıcı TCG Anadolu yorumu: İkili bir tehdit!

Editör: Murat Makas / Kaynak: middleeasteye
11 Nisan 2023 10:17 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 10:24

Dünyanın ilk 'drone' gemisi olarak nitelendirilen Türk mühendislerinin harikası TCG Anadolu hizmete girdi. Dünya basını TCG Anadolu’nun törenini yakından takip etti. Yunan basınından sonra da ABD basını çarpıcı ifadeler kullandı. ABD'li eski albay Richard Outzen'in gemiyle ilgili çarpıcı yorumu dikkat çekti.

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye​'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu​, Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törenle Türk donanmasının envanterine girdi. Teslim töreninde, geminin uçuş güvertesinde, Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma​ ve kanatları katlanabilen Bayraktar TB3​ SİHA da yerini aldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük ve kapsamlı gemisi olan TCG Anadolu'nun, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan gemiler içerisinde bir ilk niteliği taşıdığını söyledi.

12 ÜLKE BULUNUYOR

Mayıs 2019'da denize indirilen gemi, Haziran 2022'de deniz kabul testlerine başladı. TCG Anadolu, İstanbul Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nin ana yükleniciliğinde inşa edildi. Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 olan projede, 131 alt yüklenicinin yanı sıra üniversiteler ve araştırma merkezleri görev aldı. Dünyada bu ölçekte gemiye sahip olan sadece 12 ülke bulunuyor.

ABD'li emekli Albay’dan çarpıcı TCG Anadolu yorumu: İkili bir tehdit!

YUNANİSTAN: EGE İÇİN MOTORLARI ISITIYOR

Türk donanmasının gücüne güç katacak TCG Anadolu, dünya basınından da ilgi gördü. Ege’de provokasyonlarından vazgeçmeyen Yunanistan basınında ''Türkler Ege için motorları ısıtıyor'' ifadeleri yer aldı. Yunanistan’ı Ege ve Akdeniz’de destekleyen ABD basını da gemi için çarpıcı ifadeler kullandı. Middle East Eye "TCG Anadolu: Türkiye, dünyanın ilk 'drone gemisi' olan en büyük savaş gemisini denize indirdi" başlıklı haberinde bu geminin dünyada bir ilk olduğuna vurgu yaptı.

İKİLİ TEHDİT!

Ayrıca gazete, ABD'li emekli albay Richard Outzen'ın gemiyle ilgili yorumuna yer vererek, "TCG Anadolu, Türk deniz gücü ve güç projeksiyon yetenekleri için ezber bozan bir şey. Amfibi taarruz için kara teçhizatı taşıma kapasitesi ile ikili bir tehdit" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: middleeasteye
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tunc67 16 Nisan 2023 23:55

Onlar 70 sene önce yabti ama Drone gemisi değil fark orda Bide kizilelma da kona çak Anadolu gemisini yani insansız Savaş uçağı değe biliriz fark orda Allah Türkiyemizin önünü açık inşallah daha neleri gelecek

Mert15 Nisan 2023 16:05

Abede de ki ucak gemileri tehdit degilmi. Onlarinki otel gemisimi?

Çoban14 Nisan 2023 11:31

Onlar, onu 70 sene önce yaptı!!

Cumhur adalı12 Nisan 2023 12:34

İyi güzel de her gün her saat reklam da sıktı artık.

Sonraki Haber Yükleniyor...