Tgrt Haber

ABD'li Kongre üyelerinden Suriyelilere mesaj: Biz köylerine dönmesini istiyoruz

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Washington Post
29 Ağustos 2023 16:44 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 17:09
ABD'li Kongre üyelerinden Suriyelilere mesaj: Biz köylerine dönmesini istiyoruz

Üç ABD'li Cumhuriyetçi siyasetçi, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek temaslarda bulundular. Kongre üyeleri, Suriyelilere evlerine dönmeleri için çağrıda bulundular.

Türkiye​ üzerinden Suriye​'ye geçen 3 ABD​'li kongre üyesi French Hill, Ben Cline ve Scott Fitzgerald bazı temaslarda bulundular. Suriye'de daha uzun kalmayı planlayan fakat ABD Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik kaygıları nedeniyle kısa kesilen ziyarete dair yansımalar Amerikan medyasında yer aldı.

ABD medyasından Washington Post, Türkiye sınırına yarım saat mesafedeki bölgelerde temaslarda bulunan ABD’li siyasetçilerden Hill, “Biden yönetimi Suriye hükümetiyle ilişkilerin normalleşmesine karşıydı ve bölgedeki partnerlerini de bu konuda uyardı. Fakat bu gerçekleşti” diyerek mayıs ayında Suriye ’nin yeniden Arap Birliği’ne dahil olduğunu hatırlattı. Hill, “Amerika’nın etkisini gerçek bir değişim için nasıl kullanabiliriz” dedi.

ABD'li Kongre üyelerinden Suriyelilere mesaj: Biz köylerine dönmesini istiyoruz

''SURİYELİLERİN KÖYLERİNE DÖNMESİNİ İSTİYORUZ''

Suriye temasları sonrasında Türkiye’ye dönen ABD’li yetkililerin açıklamalarını da Washington Post paylaştı. Washington Post’un haberinde, Hill’in etkinlikte bir konuşma yaptığına dikkat çekildi.

Hill konuşmasında, “Suriye halkının Washington DC’de arkadaşı olduğunu bilin. Biz Suriyelilerin köylerine dönmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Washington Post

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...