Tgrt Haber

ABD’li yazar Marianne Williamson adaylığını açıkladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Mart 2023 07:32 - Güncelleme : 05 Mart 2023 08:03
ABD’li yazar Marianne Williamson adaylığını açıkladı

70 yaşındaki ABD’li yazar Marianne Williamson 2024 yılında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyurdu. Demokrat Parti’den resmen aday olduğunu ilan eden Williamson mevcut ekonomik düzen, sağlık sistemi ve Washington’daki mevcut statükoyu eleştirdi.

ABD’de 2024 yılında yapılacak olan seçimler öncesinde adaylar bir bir ortaya çıkmaya başladı. ABD eski Başkanı Donald Trump’ın tekrar aday olmak istediği yönünde açıklamalar gelirken Demokrat Parti’den kim aday olacak merak konusu oldu. Mevcut ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylık konusunda net karar vermediği konuşulurken sürpriz bir aday duyurusu geldi.

ABD’Lİ YAZAR ADAYLIĞINI DUYURDU

70 yaşındaki ABD'li yazar Marianne Williamson Demokrat Parti’den resmen aday olduğunu açıkladı. Ülkenin halihazırda pek çok zorlukla boğuştuğunu söyleyen Williamson, mevcut ekonomik düzen, sağlık sistemi ve Washington’daki mevcut statükoyu eleştirdi.

YENİ BAŞLANGINÇ MESAJI

Williamson, resmi sitesinden yaptığı yazılı açıklamada ise “Kırk yıldır binlerce kişinin travmalarıyla ilgileniyor olmamın, Amerika’yı onarmaya yardımcı olmak için nelerin gerekli olduğuna dair bana benzersiz bir bakış açısı kazandırdığını hissediyorum.” ifadesini kullandı. Williamson, ABD’nin değerler ve doğru yoldan uzaklaştığı safhayı kapatıp, yeni bir başlangıç yapmak için başkanlığa aday olduğunu kaydetti.

“Gölge Etkisi”, “Sevgiye Dönüş”, “Değişim”, “Mucize Dolu Bir Yıl” gibi çok satan kitapların yazarı olan Williamson, 2020 başkanlık seçimlerine de aday olmuştu. “Sevgi siyaseti” güttüğünü söyleyen Williamson, kampanya bağışlarıyla ilgili sorunlar ve yeterli desteği alamaması nedeniyle ön seçimler öncesi yarıştan çekilmişti.

DEMOKRAT PARTİ’NİN İLK ADAY DUYURUSU

Williamson, Demokrat Parti’den adaylığını resmi olarak duyuran ilk isim oldu. Demokrat Başkan Joe Biden​, seçimlere “aday olma niyetinde olduğunu” söyledi ancak henüz resmi bir duyuru yapmadı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...