Tgrt Haber

ABD'nin nükleer denizaltı hamlesine Kuzey Kore'den sert tepki: Balistik füze fırlatıldı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Temmuz 2023 20:52 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 00:29
ABD'nin nükleer denizaltı hamlesine Kuzey Kore'den sert tepki: Balistik füze fırlatıldı

ABD'ye ait nükleer denizaltı gemisinin 42 yıl sonra Güney Kore'ye demirlemesine Kuzey Kore'den cevap gecikmedi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin geç saatlerde doğu kıyısı açıklarına balistik füze fırlattığını duyurdu. Kuzey Kore Savunma Bakanı Kang Sun-nam, ABD ve Güney Kore'yi "kırmızı çizgiyi" aşmakla suçladı.


ABD​'nin Güney Kore​'ye gönderdiği denizaltı gemisi USS Annapolis'in, Jeju Adaları'na ulaşmasu Kuzey Kore​'yi kızdırdı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin geç saatlerde doğu kıyısı açıklarına balistik füze fırlattığını duyurdu.

Denize düştüğü bildirilen füze, Japonya Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

Fırlatma, ABD’ye ait Los Angeles sınıfı nükleer denizaltı "The USS Annapolis"in bugün Güney Kore'nin Jeju Adası’ndaki bir limana demirlediğinin bildirilmesinin ardından gerçekleşti. Kuzey Kore, 17 Temmuz’da da ABD nükleer balistik füze denizaltısının 1980'lerden bu yana ilk kez Güney Kore'ye demirlemesinden bir gün sonra Japon Denizi’ne balistik füze fırlatmıştı.

KUZEY KORE'DEN TEHDİT!

ABD'ye ait nükleer güçle çalışan denizaltının Güney Kore'ye getirilmesine tepki gösteren Kuzey Kore Savunma Bakanı Kang Sun-nam, ülkesinin "nükleer silah kullanımını meşrulaştıran yasal şartları karşılayabileceği" uyarısında bulundu.

"KARŞILIK VERME YETKİMİZ VAR"

Kang, "Kuzey'in nükleer doktrinine göre, bir tehdit ile karşı karşıya gelindiğinde karşılık verme yetkileri olduğuna dikkat çeken Sun-nam, "ABD ordusuna, nükleer denizaltı ve diğer stratejik varlıklarının giderek artmasının, Kuzey Kore'nin nükleer güç politikasına ilişkin yasasında belirtilen nükleer silah kullanımı koşullarına girebileceği gerçeğini hatırlatırım" ifadesini kullandı.

ABD ve Güney Kore'yi "kırmızı çizgiyi" aşmakla suçlayan Kang, bu iki ülkenin askeri güçlerini Kuzey Kore'ye karşı kullanmalarının "yapacakları en sefil tercih" olacağını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...