Tgrt Haber

ABD'nin tehlikeli hamlesini İran ordusu tespit etti: F-35'ler radara takıldı

Editör: Murat Makas / Kaynak: Haber 7
19 Ağustos 2023 19:00 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 19:05
ABD'nin tehlikeli hamlesini İran ordusu tespit etti: F-35'ler radara takıldı

Basra ve Umman körfezleriyle Hürmüz Boğazı'nı kontrol altına almak isteyen ABD, F-35'lerle İran'a gözdağı verdi. İran Ordusu Hava Savunma Kuvvetleri Harekat Komutan Yardımcısı Reza Khajeh, yabancı ülke uçaklarının Körfez bölgesindeki sortilerini anbean izlediklerini söyleyerek, F-35'lerin radara takıldığını ileri sürdü.

İran​ ile ABD​ arasında son dönemde artan gerilimlere yenisi eklendi. ABD, İran'ın Körfez'de petrol tankerleri ve gemilere yönelik tehditlerine karşı askeri hamlelerde bulundu.

Basra ve Umman körfezleriyle Hürmüz Boğazı​'nı kontrol altında tutmak isteyen Washington, 3 bine yakın asker dahil olmak üzere, F-35​ ve F-16 savaş uçaklarını ticari gemileri korumak için bölgeye konuşlandırdı.

F-35'LER İRAN RADARINA TAKILDI

İran ordusunda görevli Tuğgeneral Reza Khajeh, İran'ın güneyindeki radar sistemlerinin Amerikan F-35 savaş uçaklarının uçuşunu tespit ettiğini ve izlediğini duyurdu.

F-35'ler İran ordusunun radarına takıldı

İranlı general Khajeh, "Son zamanlarda, bu uçaklardan (F-35) birkaçı Basra Körfezi üzerinde uçuyordu ve havalandıkları andan itibaren radarlarımız onları takibe aldı. Ülkenin güneyinde yer alan tüm radarlar, bu uçakları anlık olarak takip ediyor. Yabancı güçlerin Körfez bölgesindeki tüm sortilerini izliyoruz ve gerekli durumda uyaracağız." dedi.

Kaynak: Haber 7
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet19 Ağustos 2023 22:44

Ben inanmıyorum iran fasa fiso 1979 da iran gate belgeleri ile anlaşmalılar

Sonraki Haber Yükleniyor...