Tgrt Haber

Aliyev, Ermenistan ile barış anlaşmasının detaylarını açıkladı: Neredeyse yüzde 80'i üzerinde anlaştık

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
07 Eylül 2024 09:44 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 10:04
Aliyev, Ermenistan ile barış anlaşmasının detaylarını açıkladı: Neredeyse yüzde 80'i üzerinde anlaştık

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ve Ermenistan'ın ikili barış anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu. Aliyev, "Güney Kafkasya'da barışa ulaşabiliriz" dedi.

Azerbaycan​ Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​, cuma günü yaptığı açıklamada, Azerbaycan​ ve Ermenistan​'ın ikili barış anlaşması​ metninin neredeyse yüzde 80'i üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Azerbaycan​ merkezli AzerTAg haber ajansı, Aliyev'in İtalya'da düzenlenen 50. Uluslararası Cernobbio Forumu'nda söylediği şu sözleri aktardı:

“Güney Kafkasya'da barışa ulaşabiliriz. Bu ulaşılabilir bir şey. Azerbaycan​ ve Ermenistan​ arasındaki müzakere sürecindeki son gelişmeler bunu gösteriyor"

"EVET, BU İLK KÜÇÜK ADIM"

Aliyev, barış anlaşmasının neredeyse yüzde 80'i üzerinde anlaşmaya vardıklarını ve müzakereleri aktif bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. 

Azerbaycan​ Cumhurbaşkanı, “Sınır belirleme sürecini çoktan başlattık, sadece sınır belirleme değil aynı zamanda sınırların çizilmesi sürecini de başlattık. Evet, bu ilk küçük adım" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...