Tgrt Haber

Alman basınından kara harekatı için çarpıcı iddia: Tüm yollar Biden'a çıkıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 18:19 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 18:33
Alman basınından kara harekatı için çarpıcı iddia: Tüm yollar Biden'a çıkıyor

Gazze'yi topyekün ablukaya alan İsrail, bölgeyi bombardıman yağmuruna tutmaya devam ediyor. Kara harekatı için hazırlıklar tamamlanırken Alman basınından çarpıcı bir iddia geldi. "İsrail kara harekatı başlatacak mı" sorusunu tartışmaya açan Alman Der Spiegel, kara harekatına başlama emri verilmesinde ABD Başkanı Joe Biden'ı işaret etti.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırının ardından başlayan İsrail-Filistin çatışması 11. gününde tüm şiddetiyle sürüyor. İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarında 750'si çocuk olmak üzere 2 bin 800'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Bölgeyi ablukaya alan İsrail ordusu, kara harekatı için sınırdaki askeri yığınağını günden güne artırmaya başladı. Uluslarası hukukun ihlal edildiği operasyonlar sonucu Gazze'de hastaneler bombalanırken sivil halk, elektrik, su ve gıdaya ulaşamıyor.

'BİR SONRAKİ AŞAMA'NIN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Bölgeye insani yardımların ulaşmasını engelleyen İsrail, "bir sonraki aşama" olarak görülen kara harekatı için de hazırlıklarını tamamladı.

İsrail Ordu Sözcüsü, kara harekatından başka bir şey olabileceğini belirterek, "Bu aşamada Gazze'de insani ateşkes yok. Savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanıyoruz. Herkes kara operasyonundan bahsediyor, buna benzer bir şey olabilir" dedi.

Alman basınından kara harekatı için çarpıcı iddia: Tüm yollar Biden'a çıkıyor

ALMAN BASINI KARA OPERASYONU İÇİN BİDEN'I İŞARET ETTİ

Kara harekatının ne zaman başlayacağı tartışılırken Alman basınında dikkat çekici iddia ortaya atıldı. Alman Der Spiegel, kara harekatına başlama emri verilmesinde ABD Başkanı Joe Biden'ı işaret etti.

İsrail'in operasyonlarına destek veren Biden, 18 Ekim'de Netanyahu ile görüşecek. Biden'ın yapacağı açıklamalar merakla beklenirken Der Spiegeli kara harekatının günlerdir başlatılmamasının ardında ABD olduğu mesajını verdi.

Spiegel, "İsrail'in kara harekatı Biden'ın ziyaretini hemen ardından gerçekleşecek" başlıklı haberinde dayanışma niyetiyle gerçekleşecek ziyaretin kritik bir zamanda gerçekleşeceğinin altını çizdi.

'İSRAİL GÖRÜŞME SONRASI DÜĞMEYE BASABİLİR'

Spiegel, kaynaklarına dayandırdığı haberinde kara harekatının başlatılmasının Biden'ın ülkeden ayrılır ayrılmaz başlayabileceğini belirtti.

Biden'la kara harekatının şartlarını masaya yatırması beklenen İsrail'in, bir iki gün içinde düğmeye basabileceği iddia edildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...