Tgrt Haber

Almanya da ABD gibi düşünüyor! Ukrayna'nın NATO üyeliğine sıcak bakılmıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph
10 Temmuz 2023 11:50 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 12:12
Almanya da ABD gibi düşünüyor! Ukrayna'nın NATO üyeliğine sıcak bakılmıyor

İngiltere merkezli Telegraph gazetesi, Almanya hükümetinin, Ukrayna'nın NATO üyeliğine sıcak bakmadığını, NATO Liderler Zirvesi'nde üyeliğe karşı çıkacağını yazdı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna​'nın NATO​ üyeliği konusundaki açıklamalarının ardından Almanya​'nın da üyeliğe sıcak bakmadığını İngiltere merkezli Telegraph gazetesi yazdı. NATO için bir kaynağın açıklamalarına göre Almanya, Litvanya'nın başkenti Vilnius​'ta gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'nın NATO üyeliğine karşı çıkacak. 

NATO içinden bir kaynak, "Berlin direkt üyelik önermeye soğuk bakıyor. Esasında üyeliği engelleme amacıyla, zaman ve süreç istiyorlar. Berlin, Vladimir Putin'in 5. maddeyi test etmesini görmek istemiyor" ifadelerini kullandı. 

NATO anlaşmasının 5. maddesi bir müttefikin saldırıya uğraması durumunda diğer müttefiklerin de saldırıya uğramış sayılmasını öngörüyor.

11-12 Temmuz'da Vilnius'ta düzenlenecek NATO liderler zirvesinde Almanya'nın üyelik önerisi yerine güvenlik garantilerine odaklanılmasını isteyeceği bildirildi. Haberde Almanya'nın Ukrayna'nın üyeliği durumunda Rusya'yla olası bir savaştan çekince duyduğu ifade edildi.

ABD DE SICAK BAKMIYOR

Benzer düşünceleri geçen günlerde dile getiren ABD Başkanı Joe Biden da, Rusya'yla savaşa girmek istemediklerini söylemiş ve Ukrayna'nın NATO üyeliğine henüz hazır olmadığını belirtmişti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise Ukrayna'nın olası üyeliğiyle ilgili, "III. Dünya Savaşı'nı başlatmaya çalışmıyoruz. Ukrayna, bu zirvede NATO'ya katılmayacak" diye konuşmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ukrayna lideri Volodimir Zelenski'yi Ankara'da ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın NATO üyeliğini hak ettiğini dile getirmişti.

Kaynak: The Telegraph
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...