Tgrt Haber

Son dakika! Hakan Fidan'dan kritik NATO teması! Zirve öncesi Blinken ile görüştü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
10 Temmuz 2023 11:53 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 13:08
Son dakika! Hakan Fidan'dan kritik NATO teması! Zirve öncesi Blinken ile görüştü

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, NATO genişlemesi ve Vilnius’ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken​ telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğine dair Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede, NATO​ genişlemesi ve Vilnius​'ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi ele alınmıştır.”

ERDOĞAN DA KATILACAK

31 NATO ülkesinin lideri, yarın Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta başlayacak ve iki gün sürecek NATO Liderler Zirvesi için bir araya gelecek. Zirvede, Rusya​ ile savaşın devam ettiği Ukrayna'nın NATO'ya olası üyeliği ve İsveç'in üyelik başvurusu gibi bir dizi konu ele alınacak. 

24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna savaşından bu yana düzenlenen dördüncü NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelmesi bekleniyor. Daha önce görev süresi üç kez uzatılan ve bir sene daha NATO Genel Sekreteri olacağı açıklanan Jens Stoltenberg'in halefinin kim olacağı da masadaki konulardan olacak.

LAVROV'LA DA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Öte yandan Fidan, dün de Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Görüşmede, Ukrayna ve İstanbul Tahıl Anlaşması çerçevesindeki son gelişmeler ele alınmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...