Tgrt Haber

Almanya vatandaşlık için 'İsrail'e destek' şartını resmen duyurdu!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Deutsche Welle
06 Aralık 2023 11:40 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 15:02

İsrail'in Avrupa'daki en büyük ticaret ortağı Almanya tepki çeken bir karara daha imza attı. Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletinde vatandaşlığa başvuranlardan 'İsrail'in var olma hakkını' desteklediğini yazılı olarak beyan etmesi zorunlu kılındı.

İsrail'e verdiği destekle bilinen Almanya​, dikkat çeken bir adım daha attı. Vatandaşlık​ işlemlerinde başvuru sahiplerinin vatandaşlığa alınmadan önce "İsrail Devleti'nin varlığına aykırı her türlü çabayı kınadıklarını" yazılı olarak teyit etmesi şartı dünya kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Nazi döneminin Yahudi kurbanları adına talepleri ele alan kurum, Alman Maliye Bakanlığı ile müzakereler sonucu zayıf ve savunmasız Holokost mağdurlarına evde bakım ve destek hizmetlerinin sağlanması için 888,9 milyon dolar ödenmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

5,2 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Çeşitli plan ve programlarla Almanya'nın 2024'te dünya çapında Holokost'tan kurtulanlara ödenecek toplam tazminatı 1,4 milyar dolara yükselttiği belirtildi. İsrail'in Avrupa'daki en büyük ticaret ortağı konumunda olan Almanya ile ticaret hacmi 2020'de 5,2 milyar dolara ulaştı.

Ticari ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Avrupa ilişkilerine etkisi açısından da önemli bir yere sahip olan Almanya, Avrupa Birliği (AB) ile İsrail arasında çeşitli anlaşmaların destekçisi oldu.

ALMANYA İŞGALCİ İSRAİL'E DESTEĞİNİ BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIDI

İsrail’in en büyük destekçileri arasında yer alan Almanya, vatandaşlık başvurularında skandal bir talepte bulunmaya başladı. Deutsche Welle'nin haberine göre, Almanya'nın doğusundaki Saksonya-Anhalt eyaletinde vatandaşlığa alınmak için başvuranların artık "İsrail'in var olma hakkına" desteğini beyan etmesi gerekiyor.

Almanya vatandaşlık için İsrail şartı getirdi.

HAVA SALDIRILARI ARTTI

Öte yandan Gazze Şeridi’nin kuzeyinin yanı sıra güneyindeki Han Yunus'a kara saldırısı başlatan İsrail ordusu, bölgeye yönelik hava saldırılarını da artırdı. Ordudan yapılan açıklamada, Gazze'de son 24 saatte yaklaşık 250 yere hava saldırısı düzenlendiği belirtildi

16 BİN 248 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Vurulan yerlerin Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarına ait “hedefler” olduğu iddia edildi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından salı günü yapılan açıklamaya göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248 Filistinli öldürüldü.

Kaynak: Deutsche Welle
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...