Tgrt Haber

İsrail ölüme mahkum etti! Gazze’nin en büyük hastanesi karanlığa gömüldü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Kasım 2023 13:30 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 09:27

İsrail, dünyanın gözü önünde Gazze'ye yönelik insanlık ışı kanlı saldırılarını sürdürürken Washington'ın toplu cinayetlere desteği eksilmiyor. ABD Savunma Bakanlığı, Hamas'ın "yeniden toparlanmasına" yol açacağı bahanesiyle İsrail ve Hamas arasında ateşkesi desteklemediğini ilan etti. BM'nin "savaş suçu" çıkışına rağmen İsrail 28. günü geride kalan saldırılarında doz düşürmezken bir kez daha hastaneleri bombaladı. İsrail ordusunun hedef aldığı Şifa Hastanesi'nde saldırılar ve yakıt yetersizliği nedeniyle elektrikler tamamen kesildi. İşte bölgeden son gelişmeler...

İsrail, Gazze​'ye yönelik ağır bombardımanı ve inmsanlık dışı ablukasını sürdürürken ABD​'den İsrail ordusunun cinayetlerine yeşil ışık yakan bir açıklama daha geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail ile Hamas​ arasında ateşkesi desteklemediklerini duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder'dan geldi. Ryder, düzenlediği basın toplantısında, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin "Hamas'a yeniden toparlanmaları için zaman tanıyacak ve İsrail vatandaşları ile başkalarını tehlikeye atacak ateşkesi desteklemiyoruz" ifadesini kullandı.

İNSANİ YARDIM VE ESİR TAKASI İÇİN ARA 

"ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'ye insani yardımın girmesini, esirlerin ve diğer vatandaşların çıkmasını sağlamak için insani ara verilmesini desteklediğini duydum" diyen Ryder, Gazze'deki Filistinli sivillere insani yardımların ulaştırılmasının düzenli olarak vurgulamaya devam ettikleri bir konu olduğunu söyledi.

Diğer yandan ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail, tüm gücüyle Gazze ve Batı Şeria'da cinayetlerine devam ediyor. Birçok ülke, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurum ve kuruluşun ateşkes çağrılarına kulak tıkayan Binyamin Netanyahu​ önderliğindeki Tel Aviv yönetimi, kanlı işgal planınından bir an olsun geri adım atmıyor.

İşte bölgede yaşananlara ilişkin son gelişmeler:

İSRAİL'İN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMI

İsrail devletinin Arapça hesabı, "İsrail'in boyutu küçük ama kararlılığı güçlü" ifadesinin yer aldığı paylaşımda, Filistin ve Suriye'nin Golan Tepeleri'ni kendi topraklarıymış gibi gösterdi. Birçok kullanıcı sözde haritaya tepki gösterirken, içlerinden biri, "Harita, tüm Filistin'i ve Golan'ı kapsıyor. Birleşmiş Milletler'deki resmi haritanız bile Batı Şeria'yı, Gazze'yi, Golan'ı içermiyor; nihai sınırlarınızı bilmeden nasıl barış istiyorsunuz?" diye sordu. Tepkilerin artmasıyla İsrail, paylaşımı kaldırdı.

İsrail ölüme mahkum etti! Gazze’nin en büyük hastanesi karanlığa gömüldü

ŞİFA HASTANESİ ELEKTRİKSİZ KALDI

23.55 Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle devre dışı kaldı ve elektrikler kesildi. Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının bombardıman ve yakıt eksikliği nedeniyle çalışamaz halde olduğu bildirildi.

22.15 İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi’de bulunan ve yerlerinden edilmiş sivillerin sığındığı Usame Bin Zeyd okulunu bombaladı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

20.21 ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, "Hizbullah veya diğer aktörlerin" İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyarıda bulundu.

20.08 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki savaşa müdahil olmama konusunda, "Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur." diyerek tehdit etti.

18.18 İsrail'in, Gazze’deki Maghazi Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetti.

NETANYAHU ATEŞKES ŞARTINI AÇIKLADI

18:08 İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki (Hamas'ın elindeki) esirler serbest bırakılmadan geçici insani ateşkes yapılmasını reddettiklerini açıkladı.Netanyahu, "Gazze'ye yakıt girişine izin vermiyoruz, para gönderilmesine karşı çıkıyoruz" dedi.

17.58 İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu. Saldırıda çok sayıda 

14.00: Abluka altındaki Gazze Şeridi'ni havadan yoğun şekilde bombalayan İsrail ordusu, karadan Filistinli gruplarla girdiği şiddetli çatışmalar eşliğinde Gazze kentinin kuzey ve batısından ilerlemeye çalışıyor.

13.59: Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını sürdüren İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını burada kılmak isteyen Filistinli gençleri engelledi.

GAZZE'DE BİLANÇO HER SAAT AĞIRLAŞIYOR!

13.58 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 227'ye yükseldi.

13.30: Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da 2,7 milyon kişinin gereksinimleri için 1,2 milyar dolara ihtiyaç olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

İsrail ölüme mahkum etti! Gazze’nin en büyük hastanesi karanlığa gömüldü

12.12: İsrail'in sınır dışı ettiği binlerce Filistinli işçinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne döndüğü bildirildi.

11.30: ABD'ye ait İHA'lar, Hamas'ın elindeki rehinelerin yerini tespit etmek için Gazze üzerinde uçuyor.

11.09: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana üçüncü kez İsrail'i ziyaret etti.

10.28: Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ile çatışan Hizbullah, 3 mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

09.45: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in "kendini savunma hakkı" olduğunu belirterek Gazze'deki sivillerin korunması konusunun, İsrail ziyaretinde görüşülecek ana başlıklardan biri olacağını söyledi.

08.50: Gazze’deki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 23’e yükseldi

07.00: İsrail güçlerinin Kudüs Hastanesi yakınlarına yeni hava saldırıları düzenlediği açıklandı.

Tıbbi tesis Gazze şehrinin batısındaki Tel Al-Hawa bölgesinde yer alıyor ve İsrail'in doğrudan hava saldırılarıyla defalarca tehdit edilmişti. Dünya Sağlık Örgütü, şu anda yerinden edilmiş 14 bin Filistinlinin yanı sıra yaralı ve hasta hastaların barındığı tesise saldırmanın uluslararası hukuka göre yasa dışı olacağı ve savaş suçu olarak değerlendirilebileceği konusunda uyarmıştı.

01.00: İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği hava saldırısı ve baskında 4 Filistinli öldürüldü.

00.40: Filistin'in resmi televizyon kanalı Filistin TV, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentini hedef alan bombardımanında gazeteci Muhammed Ebu Hatab ve ailesinden 11 kişinin öldüğünü duyurdu.

00.00: Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde onkoloji ünitesine sahip tek hastane olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin dün faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmasının ardından 4 kanser hastasının hayatını kaybettiği belirtildi.

22.50: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de ölen İsraillilerin sayısının İsrail yönetiminin açıkladığından çok daha fazla olduğunu açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...