Tgrt Haber

Azerbaycan vurdu, ezeli düşmanlar Ermenistan için ağız birliği yaptı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Eylül 2023 00:39 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 00:48

Dağlık Karabağ'da provokasyonlara sessiz kalmayan Azerbaycan, Ermenistan'a yönelik başlattığı antiterör operasyonunda, Ermeni silahlı kuvvetlerine ait 60'tan fazla mevziinin ele geçirildiği açıkladı. Azerbaycan'ın hamlesi tüm dünyada yankılanırken ABD, diyalog çağrısında bulundu. ABD'nin ezeli düşmanı İran da duruma sessiz kalmazken 3+3 formatında görüşmelere katılmaya hazır olduklarını bildirdi. 

Ermenistan​ silahlı güçlerinin, son birkaç ayda Azerbaycan​ ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmasının, arazilere mayın döşemeyi sürdürmesinin, istihkam ve mevzi çalışmalarında bulunması bölgedeki gerilimi had safhaya çıkarmıştı.

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirildi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov, 60'tan fazla mevzinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini belirtti. Eyvazov, “En modern gereksinimleri karşılayan yüksek hassasiyetli silahlar ve muharebe teçhizatımız bulunuyor. Bu silahları kullanan profesyonel askeri personelimiz, meşru askeri hedeflerin yanında sivilleri tespit edilmesi durumunda saldırılar askıya alıyor" diye konuştu.  

EZELİ DÜŞMANLARDAN ÇAĞRI 

Tüm bu olanlar yaşanırken ABD ve İran  Azerbaycan ve Ermenistan’a diyalog çağrısında bulundu. Ermenistan'ın provokasyonlarına sessiz kalan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karabağ'da yürütülen operasyonu hakkında yazılı açıklama yaptı. Blinken, "ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ​'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor. Bu eylemler Dağlık Karabağ'da zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştiriyor ve barış umutlarını baltalıyor” dedi. 

Azerbaycan'ın vurduğu menziller

İRAN: KARABAĞ’I AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK GÖRÜYORUZ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Kafkasya’daki son gelişmelerden endişeli olduklarını belirterek, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunun diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulundu. 

Kenani, Azerbaycan ve Ermenistan’ı ateşkes kurallarına uymaya davet ederek, "İran olarak Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak görüyoruz. Orada yaşayanların hukuku ve güvenliği bu çerçevede diyalog yoluyla çözülmelidir” ifadelerini kullandı. 

Bölge ülkelerinin sorunları çözmek için önemli role sahip olduklarını vurgulayan Kenani, İran’ın 3+3 formatında görüşmelere katılmaya hazır olduğunu söyledi.  

Azerbaycan vurdu, ezeli düşmanlar Ermenistan için ağız birliği yaptı 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...