Tgrt Haber

Beyzbol maçında "Ya Trump ya ölüm" pankartı! Büyük destek buldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Eylül 2023 06:13 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 06:31
Beyzbol maçında "Ya Trump ya ölüm" pankartı! Büyük destek buldu

Eski ABD Başkanı Trump'ın destekçileri, New York'taki bir beyzbol maçında "Ya Trump ya Ölüm" yazıyı pankart açtı. Tehdit mesajı sosyal medyada büyük destek buldu

Hakkında açılan davalarla zor günlerden geçen eski ABD Başkanı ve 2024 ABD Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Partinin aday adayı Donald Trump​ bir tehdit pankartı ile gündeme oturdu. 

SOSYAL MEDYADA "TT" OLDU

Trump destekçileri, New York'taki Yankee Stadyumu'nda oynanan NY Yankees-Detroit Tigers maçında, "Ya Trump ya Ölüm" ifadelerinin bulunduğu bir pankart açtı.

"Tanrı Amerika'yı Kutsasın" şarkısı çalarken açılan pankart sosyal medyada büyük bir destekçi kitlesi buldu. "Ya Trump ya Ölüm" etiketi, X sosyal medya platformunda gündem konular (trend topic) arasına girerken, eski ABD Başkanı'nın destekçilerinin söylemlerini sertleştirdiği görüldü. Küçük bir kitle ise söz konusu pankartın açılmasına tepki gösterip "spora siyasetin karıştırılmasını" eleştirenler oldu.  

Beyzbol maçında "Ya Trump ya ölüm" pankartı! Büyük destek buldu

ARKASINDAN DION CINI ÇIKTI

Öte yandan pankarlı eylemi organize eden kişinin ABD'de bazı kamu alanlarına girişi yasaklanan ve kendini "profesyonel kışkırtıcı" olarak tanımlayan Dion Cini olduğu belirtildi.

Yankee Stadyumu'nda 2021'de de Trump destekçisi iki kişi "Trump Kazandı" mesajlı pankart açmış, güvenlikle yaşanan arbededen sonra stadyumdan çıkarılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...