Tgrt Haber

Trump ve Biden arasında seçim polemiği erken başladı! Biden'ın 'adaylık' duyurusuna Trump'tan cevap gecikmedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Nisan 2023 07:53 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 07:59
Trump ve Biden arasında seçim polemiği erken başladı! Biden'ın 'adaylık' duyurusuna Trump'tan cevap gecikmedi

ABD eski Başkanı Donald Trump, mevcut başkan Joe Biden’ın gelecek seçimlerde aday olacağını ilan etmesini değerlendirdi. Biden’ın kararının ‘akıl almaz’ şeklinde nitelendiren Trump eleştirilerini tek tek sıraladı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre ABD’de 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde adaylar tek tek ortaya çıkmaya başlıyor. Son olarak aday olup olmayacağı merakla beklenen ve her seferinde ilerleyen süreci işaret eden ABD​ Başkanı Joe Biden​ dün kararını verdi. Sosyal medya hesabından 3 dakikalık video ile kararını duyuran Biden 2024 seçimlerinde aday olacağını ilan etti. Biden, "Şimdi kayıtsız kalma zamanı değil, bu yüzden yeniden seçilmek için aday oluyorum" ifadesini kullanarak ilan ettiği adaylığına ABD eski Başkanı Donald Trump’tan değerlendirme gecikmedi.

TRUMP’TAN BIDEN’A SALVOLAR…

Kendisi de ve 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, Biden'ın adaylığını duyurmasının ardından kendi sitesinden konuya ilişkin görüntülü bir mesaj paylaştı. Biden’ın ekonomi politikasından dış politikasına kadar birçok noktada eleştirilerini sıralayan Trump ayrıca “Amerikan tarihinin en kötü beş başkanını alıp bir araya getirdiğiniz bile bunlar, birkaç yıldır Joe Biden'ın ulusumuza verdiği zararı vermezler. Yanına bile yaklaşamazlar” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERİ KAZANMA SÖZÜNÜ VERDİ

Biden'ın ABD'yi dünya sahnesinde de "küçük düşürdüğünü" kaydeden Trump, yönetimin ülkeyi Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğine getirdiğini savundu.

Trump, "Böylesine vahim ve başarısız bir başkanlıkla, Biden'ın yeniden seçilmek için aday olmayı düşünmesi bile akıl almaz." dedi. Trump, geçmiş seçimlerde hile yapıldığı iddiasını yineleyerek, mesajını 2024 seçimlerinde Biden'ı yenme sözüyle bitirdi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...