Tgrt Haber

Trump, 'dünyanın en büyük sorunu'nu paylaştı

Editör: Burak Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Nisan 2023 12:26 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 12:43
Trump, 'dünyanın en büyük sorunu'nu paylaştı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, "dünyanın en büyük sorunu"nun 'küresel ısınma değil nükleer ısınma' olduğunu söyleyerek Putin'in nükleere karar vermesi durumunun ise çok büyük tehlikelere yol açabileceğini söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump​ katıldığı Fox yayınında verdiği demeçte, dünyanın en büyük sorunu olarak küresel ısınmayı değil 'nükleer ısınma'yı işaret etti. Trump, konuyla ilgili, "Kimse nükleer hakkında konuşmuyor. Şu anda dünyanın en büyük problemi küresel ısınma değil nükleer ısınmadır ve hepsi bir adam. Saniyeler meselesi. Gerçekleşmesi için 200-300 yıl beklemenize gerek yok." şeklinde konuştu.

"PUTİN NÜKLEERE KARAR VERİRSE DÜNYANIN SONU OLUR"

Rusya'nın nükleer silah kapasitesi ve bunun Ukrayna​'ya etkilerine dair endişelerini dile getiren Trump, "Ukrayna yok ediliyor. Diyelim ki edilmiyor. Diyelim ki Ukrayna tahmin edilenden daha iyisini yapıyor. Eğer (Rusya Devlet BaşkanıVladimir Putin) nükleere karar verirse bu her şeyin sonu olur." ifadesini kullandı.

Trump, 'dünyanın en büyük sorunu'nu paylaştı

"2024 BAŞKANLIK YARIŞINDAN ÇEKİLMEYECEĞİM"

Hakkındaki suçlamalardan mahkum olması durumunda 2024 başkanlık yarışından çekilip çekilmeyeceği sorulan Trump, yarışı "hiçbir koşulda bırakmayacağını" vurguladı.

Trump, kendisinin Manhattan'da hakim karşısına çıkması nedeniyle polis memurları ve mahkeme çalışanlarının göz yaşlarına hakim olamadığını belirtti.

Trump, 'dünyanın en büyük sorunu'nu paylaştı

"SUS PAYI" ÖDEMEKLE SUÇLANARAK HAKİM KARŞISINA ÇIKMIŞTI

ABD'de 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart'ta Manhattan Bölge Savcısınca, yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödemekle suçlanmış ve 4 Nisan'da Manhattan Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkmıştı.

Suçlamalara "siyasi cadı avı" şeklinde tepki gösteren Trump, "sus payı" soruşturmasıyla ilgili hakkındaki iddiaları da reddetmişti.

Trump, ülke tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...