Tgrt Haber

Birleşmiş Milletler ‘ateşkese ihtiyacımız var’ diyerek duyurdu: Gazze’de daha fazla kişi ölecek

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Ekim 2023 14:23 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 14:36
Birleşmiş Milletler ‘ateşkese ihtiyacımız var’ diyerek duyurdu: Gazze’de daha fazla kişi ölecek

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Lazzarini, "Gazze'de çok daha fazla kişi, uygulanan ablukanın sonuçlarından dolayı ölecek” diyerek, ateşkes çağrısı yaptı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları şiddetini artırırken, Birleşmiş Milletler (BM) daha fazla insanın öleceği yönünde bir açıklama yaptı. BM​ Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Lazzarini Gazze'deki insani krize değinerek, ateşkes çağrısı yaptı. UNRWA​ merkezinde Gazze Şeridi’ndeki duruma yönelik basın toplantısı gerçekleştiren Lazzarini, “Biz konuşurken Gazze'deki insanlar ölüyor. Bombalardan ve saldırılardan ölüyorlar. Yakında çok daha fazlası, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın sonuçlarından dolayı ölecek. Temel hizmetler çöküyor. İlaç tükeniyor. Yiyecek ve su tükeniyor. Gazze sokakları atık suyla dolmaya başladı. Hastalık riskleri giderek artarken Gazze, büyük bir sağlık tehlikesinin eşiğinde” ifadelerini kullandı.

"2 MİLYON İNSAN TOPLU OLARAK CEZALANDIRILDI”

Fırınlar, hastanelerdeki yaşam destek makineleri ve daha fazlasının çalışması için yakıta ihtiyaç olduğunu vurgulayan Lazzarini, “Abluka, çoğunluğu çocuk ve kadınların da bulunduğu 2 milyondan fazla insanın toplu olarak cezalandırılması için kullanılması anlamına geliyor” dedi.

“İhtiyaç duyulan şey, anlamlı ve kesintisiz yardım akışıdır” diyen Lazzarini, “Başarılı olmak için, bu yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacak insani bir ateşkese ihtiyacımız var. Bu istemek için çok fazla bir şey değil” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler ‘ateşkese ihtiyacımız var’ diyerek duyurdu: Gazze’de daha fazla kişi ölecek

“EN AZ 57 UNRWA PERSONELİ ÖLDÜRÜLDÜ”

Sivillerin zaten çok büyük bir bedel ödediğini belirten Lazzarini, “Bugün en az 57 meslektaşımın öldürüldüğü doğrulandı. Bir gün içinde 15 kişinin öldürüldüğüne dair teyitli bilgi aldık. Onlar anne ve babadır. Hayatlarını toplumlarına adamış harika insanlar. Gazze'de olmasalardı komşunuz olabilirlerdi. Bir meslektaşımız fırından ekmek almaya giderken hayatını kaybetti, 6 çocuğunu geride bıraktı.” dedi.

“BU İNSANLIK TRAJEDİSİNE ARTIK GÖZ YUMAMAYIZ”

Lazzarini, “Savaş kurallarının bu savaşta da uygulanması yönünde defalarca yaptığımız çağrıyı duydunuz. Bu, uluslararası insancıl hukukun uygulanması anlamına gelir. Hastaneler, okullar, güvenlik arayan yüz binlerce yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapan BM binaları gibi sivil alanların korunması gerekiyor. Bunun için Gazzeli sivillerin insani yüzünü görmemiz gerekiyor. Gazze'den sürekli tarifsiz acıların görüntüleri ve sesleri yayılmaya devam ederken kimse ‘bilmiyordum’ diyemez. Bu insanlık trajedisine artık göz yumamayız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...