Tgrt Haber

BM'den Kahovka Barajı uyarısı: Daha da kötüleşebilir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Haziran 2023 09:04 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 09:05

Kahovka Barajı'nı vurulmasının ardından bölgede incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler, su seviyesinin her saat arttığını ve durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Ukrayna​'da Rusya​'nın kontrolünde bulunan bölgede, Kakhovka Barajı'nın çökmesinin ardından birçok köy ve kasaba sular altında kaldı. Savaş nedeniyle yaşam savaşı veren bölge insanı bu kez de sular altında kalmamak için çaba gösteriyor. Dün Putin​ ve Zelenskiy​ ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, barajın yıkılmasına ve oluşan hasarın giderilmesine ilişkin komisyon kurulmasını teklif etti. Birleşmiş Milletler'e bağlı bir ekip de bölgede giderek incelemelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, barajın vurulmasının ardından oluşan sel nedeniyle insanların temel hizmetlere erişiminin zorlaştığına ve sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğine dair uyarılarda bulundu. 

"BİNLERCE İNSAN İÇME SUYUNA MUHTAÇ"

En temel endişelerinden biri olarak 'suya erişim' problemine dikkat çeken Dujarric, "Binlerce insan içme suyu için Kahovka Barajı'na muhtaç ve su seviyesi çok hızlı bir şekilde azalıyor" dedi. 

BM'nin baraj patlamasının ardından etkilenen insanlara acil yardım ulaştırmak için durmadan çalıştığının altını çizen Dujarric, insani yardım örgütlerinin de Herson bölgesindekilerin tahliyesine ve başka bölgelere yerleştirilmesine yardımcı olduğunu aktardı.

"SU SEVİYESİ ARTMAYA DEVAM EDİYOR"

BM örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarından ekiplerin sahada incemeler yaptığını ifade eden Dujarric, "Su seviyeleri artmaya devam ediyor, daha fazla köy ve kasabayı sel basıyor. Durum daha da kötüleşebilir." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...