Tgrt Haber

BM'den çocuklar için 'acil insani ateşkes' çağrısı! 'Tehlikeli bir hal alıyor'

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Ekim 2023 15:02 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 15:12
BM'den çocuklar için 'acil insani ateşkes' çağrısı! 'Tehlikeli bir hal alıyor'

Birleşmiş Milletler'den Gazze'deki çocuklar için acil insani ateşkes çağrısı geldi. Açıklamada "UNICEF, Gazze'deki çocukların kritik ihtiyaçlarına yanıt veriyor ancak erişim giderek tehlikeli bir hal alıyor. Çocuklara ulaşmak için acil insani ateşkese ihtiyacımız var" dendi.

Hamas​'ın 7 Ekim'de İsrail'e karşı saldırılarıyla başlayan savaş​, 9. gündür devam ediyor. Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybederken en büyük acıyı çocuklar​ yaşıyor. Birleşmiş Milletler, Gazze'deki çocuklar için acil ateşkes çağrısı yaptı.

"GİDEREK ZORLAŞIYOR" 

Gazze Şeridi'ndeki çocukların durumunun "felaket" olarak nitelendirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"UNICEF Gazze Şeridi’ndeki çocukların kritik ihtiyaçlarına yanıt veriyor ancak erişim giderek zorlaşıyor ve tehlikeli hal alıyor. Çocuklara ulaşmak için acil insani ateşkese ihtiyacımız var."

BM'den çocuklar için 'acil insani ateşkes' çağrısı! 'Tehlikeli bir hal alıyor'

"EN ÇOK ZARARI ÇOCUKLAR GÖRÜR"

Açıklamayla birlikte "Bütün savaşlarda ilk olarak ve en çok zararı çocuklar görür." ifadesinin yer aldığı bir fotoğraf paylaşıldı.

https://twitter.com/UNICEFmena/status/1713483267045826814

2 MİLYON RİSK ALTINDA

Öte yandan, dün yaptığı açıklamada da Gazze'de suların tükendiğine dikkat çeken BM, 2 milyondan fazla kişinin risk altında olduğunu belirtti. BM, İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki tesislerine sığınan tüm sivillerin korunması için de çağrıda bulundu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...