Tgrt Haber

Canlı yayında gergin anlar... BBC muhabirinin sorusu Hamas sözcüsünü kızdırdı! Mikrofonu fırlatıp röportajı kesti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 10:36 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 11:15

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Hamas'ın sözcülerinden Gazi Hamad ile röportaj yaptı. BBC muhabirinin taraflı sorusuna sinirlenen Hamad, mikrofonu fırlatıp röportajı terk etti.

İngiliz televizyonu BBC​, Hamas​'ın üst düzey yöneticilerinden Gazi Hamad ile 3 haftası geride kalan İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin röportaj yaptı. Ancak muhabirin sorduğu soru nedeniyle canlı yayında gergin anlar yaşandı.

Hamas Sözcüsü Gazi Hamad ellerinde bulunan İsrailli rehineler​ konusunda anlaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Operasyonun başlangıcında sivillerin rehineleri olacağını planlamadıklarını belirten Hamad, BBC muhabirinin 'sivilleri öldürüyorsunuz' söylemine tepki gösterdi. 

"BU SORU İÇİN UTANMALISIN"

Kassam Tugaylarına sivilleri öldürme emri verilmediğini söyleyen Sözcü Hamad, "Çünkü alan çok geniş. Birçok insan var ve çatışmalar yaşanıyor. Ve karşı karşıya kalıyorlar" diye konuştu. Sadece sivillerin hedef alındığı iddiasını kabul etmeyen Hamas sözcüsü, "Bunu yaptığınız için utanmalısınız" dedi.

RÖPORTAJI TERK ETTİ

BBC muhabiri, Hamas Sözcüsü Hamad'a militanların evlere de girdiğini söyleyip, "Peki insanların öldürülmesini, aileleri uykuda öldürmeyi nasıl meşrulaştıracaksınız?" sorusunu yöneltti. Bu soruya oldukça sinirlenen Hamad, "Bu röportajı sonlandırmak istiyorum" deyip mikrofonu masaya fırlattı ve salondan ayrıldı.

HABERLERDE ÇİFTE STANDART

BBC'nin İsrail-Filistin çatışmalarında kullandığı dil de tepkilerin hedefi oldu. BBC'nin sosyal medyadaki bir paylaşımında; Gazze'de hayatını kaybedenler için 'ölenler' ifadesi kullanılırken, İsrail'de yaşamını yitirenler için ise 'öldürülenler' anlatımı tercih edildi.

GAZETECİLERE SORUŞTURMA

Öte yandan BBC, Filistin yanlısı paylaşımları nedeniyle 6 gazeteci hakkında soruşturma başlattı. İsrail'i eleştiren içeriklerin beğenilmesi de soruşturma konusu yapıldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BBC Sözcüsü, "Bu konuyu hızlı bir şekilde araştırıyoruz. Editöryel ve sosyal medya talimatnamelerimizin son derece ciddi şekilde delindiğine yönelik suçlamalar var. Eğer ihlal tespit edersek, disiplin cezası da dahil olmak üzere harekete geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

İngiliz The Times gazetesi, BBC'nin İsrail-Filistin çatışmasına yaklaşımının, bazı çalışanların iş yerlerinde ağlamasına ve duydukları rahatsızlık nedeniyle işten izin almasına neden olduğunu öne sürdü.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI BBC'Yİ ŞİKAYET ETTİ

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile yaptığı görüşmede, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin yayın politikasını değiştirerek, Hamas'ı "terör örgütü" olarak tanımlamasını istedi.

Dünyadaki "en kötü örgütlerden biriyle mücadele ettiklerini" öne süren Herzog, Sunak'a hitaben, "Sizin ve bizim gibi demokrasilerde, müdahale edemeyeceğinizi biliyorum. BBC'ye dünya genelinde İngilizlerin özel bir bağı var. Bu nedenle düzeltilmesi ve Hamas'ın bu platformda da bir terör örgütü olarak tanımlanması için bir haykırış olmalı." dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...