Tgrt Haber

İsrail'de çarpıcı anket! Halkın yarısı kara harekatına karşı çıkıyor

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Ekim 2023 06:24 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 06:30
İsrail'de çarpıcı anket! Halkın yarısı kara harekatına karşı çıkıyor

İsrail, 7 Ekim'den bu yana bombaladığı Gazze'ye dün akşam havanın kararmasıyla en ağır saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırılar kara harekatının başlangıcı olarak düşünülürken, İsrail'de yapılan bir anket dikkat çekti. Sonuca göre, halkın yarısı harekatın ertelenmesini istiyor.

İsrail ordusu, dün akşam havanın kararmasıyla abluka altına aldığı Gazze Şeridi​'ne en ağır bombardımanına başladı. 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü kanlı saldırılarda binlerce Filistinli​'nin hayatını kaybettiği Gazze'nin, dünyayla bağlantısını kesti. İsrail, kara harekatına gün sayarken  İsrail'de yapılan bir anketin sonuçları büyük dikkat çekti.

HALK KARA HAREKATINA KARŞI ÇIKIYOR 

İsrail'de günlük olarak yayımlanan Maariv yaş üstü gazetesi, "Gazze'ye kara harekatı​ başlamalı mı?" diye sordu. 18 yaş üstü 522 kişinin katıldığı anketin sonuçları paylaşıldı.

YÜZDE 29 HAREKATIN HEMEN BAŞLAMASINI İSTİYOR

Ankete göre İsrail halkının yüzde 49'u düzenlenmesi planlanan kara harekatının ertelenmesinin daha iyi olacağı yönünde oy kullandı. Ankete katılanların yüzde 29'u ise harekatın hemen başlaması gerektiğini savundu.

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail ordusu, 21 gündür yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni gece gündüz bombalıyor. Gazze’nin her bölgesini hedef alan İsrail saldırıları, dün akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. İsrail Ordu Sözcüsü, kara kuvvetlerinin bu gece Gazze Şeridi​'ndeki operasyonlarını genişlettiğini söylerken, hava araçları bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı. 7 Ekim’den bu yana düzenlenen en yoğun bombardımanın ardından İsrail'e dünyadan tepkiler yağdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...