Tgrt Haber

Çin'den bağımsız Filistin çıkışı! Devlet Başkanı Xi Jinping açıkladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
30 May 2024 07:26 - Güncelleme : 30 May 2024 11:37
Çin'den bağımsız Filistin çıkışı! Devlet Başkanı Xi Jinping açıkladı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Filistin Devleti'nin yeniden inşasına yardımcı olacaklarını ve Birleşmiş Milletler'e tam üye olarak katılması için destekleyeceklerini açıkladı.

Çin​ Devlet Başkanı Xi Jinping​'den Filistin​ konusunda çarpıcı bir açıklama geldi. Pekin'de gerçekleşen Çin-Arap Devletleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Konferansı'nda konuşan Xi, bölgede iki devletli çözüm çağrısı yaparken Çin'in Gazze​'deki insani krizin hafifletilmesine destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

Xi, "Tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz. Bağısız Filistin devletinin BM​'ye tam üyelik talebi yerine getirilmeli" dedi.

3 MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ VAADİ

Bölgedeki çatışmaların ardından yeniden yapılanmaya destek verme fikrini benimsediklerini ifade eden Xi, bölgeye maddi destek sağlanacağını da belirtti. Xi, Gazze'ye yönelik acil insani yardıma destek olarak Yakın Doğu Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na 3 milyon dolar bağışlayacaklarını duyurdu.

Xi ayrıca, Arap liderlere ve diplomatlara hitaben İsrail ile Hamas arasındaki savaşa ilişkin bir barış konferansı düzenlenmesi çağrısında da bulundu. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...