Tgrt Haber

Çin ile ABD arasındaki gerginlik had safhada: Tayvan'a silah satan 2 şirkete yaptırım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Şubat 2023 17:41 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 23:47
Çin ile ABD arasındaki gerginlik had safhada: Tayvan'a silah satan 2 şirkete yaptırım

Çin ile ABD arasındaki 'Tayvan' gerilimi her geçen gün artıyor. Çin, Tayvan'a silah sattığını tespit ettiği ABD'li 2 şirkete yaptırım uygulayacağını duyurdu. Satışların ülkesinin güvenliğini tehlikeye atacak hareket olarak nitelendiren Çin, bu iki şirketi "güvenilmez kuruluşlar" listesine aldığını açıkladı.

Çin​ ile ABD​ arasından 'Tayvan' gerginliği bir türlü azalmak bilmiyor. ABD'nin Tayvan​ ziyareti ile iyice had safhaya çıkan gerginlik sonrası Çin, Tayvan'a silah sattığını tesğit ettiği ABD'li iki şirkete yaptırım uygulama kararı aldı. Çin Ticaret Bakanlığı, silah satışı yapan ABD’li Lockheed Martin​ ve Raytheon Technologies’in yan kuruluşu olan Raytheon Missile and Defence şirketlerini 'güvenilmez kuruluşlar' listesine aldığını açıkladı.

ÜLKEYE GİRİŞLERİ YASAKLANACAK

Çin'de daha fazla yatırım yapmasını yasaklanan şirketlerin, üst düzey yönetiminin ülkeye girişini yasaklanacak, Çin'deki herhangi bir personelinin oturma izinleri iptal edilecek ve Tayvan'a silah satış sözleşmelerinin iki katına kadar para cezası verilecek.

SÖZ KONUSU ŞİRKETLERİ RESMİ SATIŞI YOK

Söz konusu şirketlerin Çin’e yönelik resmi bir silah satışı bulunmazken, Çin şirketlerin verilen para cezasını 15 gün içinde ödemeleri gerektiğini belirtti. Çin, geçtiğimiz şubat ayında, 2020’de ve 2019’da Lockheed ve Raytheon'a yönelik yaptırımlar duyurmuş fakat söz konusu yaptırımların neleri içerdiğini veya nasıl uygulandığını açıklamamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...