Tgrt Haber

Donald Trump Rusya-Ukrayna savaşını nasıl 24 saatte bitireceğini anlattı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Fox News
17 Temmuz 2023 15:40 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 16:27
Donald Trump Rusya-Ukrayna savaşını nasıl 24 saatte bitireceğini anlattı

Rusya ve Ukrayna savaşını 24 saat içinde bitirebileceğini söyleyen ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, bunu nasıl gerçekleştireceğini anlattı. Trump, her iki lideri de çok iyi tanıdığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi 24 saat içerisinde bitirebileceğini söyleyen ABD'nin eski Başkanı Donald Trump​, verdiği röportajda bunu nasıl yapacağını açıkladı. Fox News'e konuşan Trump, hem Rus lider Putin'i hem de Ukraynalı lider Zelenskiy'i iyi tanıdığını, her ikisi üzerinde de yeterince etkisi olduğunu söyledi. 

Trump, "Zelenskiy'i iyi tanıyorum. Putin'i daha da iyi tanıyorum. Ve her ikisiyle de çok iyi ilişkim var. Zelenskiy'e artık anlaşma yapmak zorunda olduğunu söylerdim. Putin'e de eğer anlaşma yapmazsa Ukrayna'ya daha çok silah vereceğimizi söylerdim. Zorunda kalırsak şu ana kadar aldıklarından daha fazlasını vereceğimizi iletirdim. Anlaşma bir günde tamamlanırdı" dedi. 

TRUMP BIDEN'A SERT ÇIKTI

Putin, Şi Cinping ve Emmanuel Macron gibi liderlerin ABD Başkanı Joe Biden​'ı zekalarıyla ve taktikleriyle yendiğini söyleyen Trump, "Bu insanlar zeki, çetin ve tehlikeli. Bu oyunun en tepesindeler. Bizim elimizdeyse ne olup bittiğini anlamayan bir adam var. Bu ülkemizin tarihindeki en tehlikeli dönem" ifadelerini kullandı.

Donald Trump daha önce de, görevde kalmaya devam etmiş olsaydı Rusya-Ukrayna savaşının asla gerçekleşmeyeceğini söylemişti.

ZELENSKİY'NİN TRUMP'A CEVABI

Trump'ın bu sözlerine yanıt veren Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy​, "Donald Trump'ın görev süresinde zaten bu 24 saate sahip olduğu görülüyor. Topyekûn bir savaşta değildik ama savaştaydık. Yönetimdeyken böyle bir vakti vardı ama başka önceliklere sahip olduğunu varsayıyorum" diye konuştu" şeklinde konuşmuştu.

Zelenskiy, Trump'ın "24 saatte savaşı bitirme" planıyla ilgili de şunları söylemişti:

''Eğer Ukrayna'nın canı pahasına savaşı bitirmek söz ediyorsak, başka bir deyişle topraklarımızdan vazgeçmemiz isteniyorsa, bu yolla Biden'ın da 5 dakika içinde savaşı bitirebileceğini düşünüyorum. Ama bunu kabul etmeyiz.''

Kaynak: Fox News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...