Tgrt Haber

Erdoğan-Sisi görüşmesi Libya'ya da umut oldu!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Şubat 2024 06:44 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 07:00
Erdoğan-Sisi görüşmesi Libya'ya da umut oldu!

Libya Ekonomi Ali el-Huveyc, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi görüşmesinin Libya'nın hızla imar ve inşasını sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın, Mısır​'a 12 yıl sonra gerçekleştirdiği resmi ziyarette mevkidaşı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı görüşme bölge ülkeleri için de umut oldu. Yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle büyük tahribata uğrayan Libya​'da Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Ali el-Huveyc, Erdoğan ile Sisi arasındaki görüşmeden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu görüşmenin kendi ülkelerine olası yansımalarına değindi.

"HEPSİNDEN FAYDALANABİLİRİZ"

Türkiye ve Mısır'ın ülkesinin iki tarihi ekonomik ortağı olduğunu kaydeden Huveyc, Erdoğan ve Sisi görüşmesi ve Türkiye ile Mısır şirketlerinin buluşmasının Libya'nın hızla imar ve inşasını sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu. Huveyc, "Hepsinin tecrübesi ve potansiyeli var, hepsinden istifade edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Şubat'ta Mısır ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya gelmiş ve görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Libya konusu da değerlendirilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yahya18 Şubat 2024 08:26

Çoook geç kaldınız.....

Sonraki Haber Yükleniyor...