Tgrt Haber

Reuters’tan çok konuşulacak iddia: Esad, Erdoğan’ın görüşme teklifini kabul etmedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Reuters
03 Aralık 2022 07:42 - Güncelleme : 03 Aralık 2022 10:59
Reuters’tan çok konuşulacak iddia: Esad, Erdoğan’ın görüşme teklifini kabul etmedi

İngiltere merkezli haber ajansı olan Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşmeye yeşil ışık yakmasının ardından dikkat çeken bir iddiada bulundu. Reuters ajansına konuşan kaynaklar Suriye lideri Esad’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istemediğini ifade etti.

Türkiye​ ile Suriye​ arasında normalleşme süreci başlıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada Esad​ ile görüşmeye yeşil ışık yakması gündemi hareketlendirdi. “Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz, eninde sonunda adımlarımızı atarız” sözleri sonrasında gözler Şam rejimine çevrildi. Esad’ın Erdoğan’la görüşmesine yönelik fikirlerini söyleyen üç kaynak İngiltere merkezli haber ajansı olan Reusters’a konuştu. Suriye liderinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelme teklifini reddettiğini belirtti.

KAYNAKLAR SEÇİM SONRASINI İŞARET ETTİ

Kaynaklar ayrıca Türkiye’de yaşayan 3,6 milyon Suriyeli sığınmacının bir kısmını ülkelerine göndermek istediği bir dönemde böylesi bir buluşmanın Türkiye’deki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini güçlendirebileceğini iddia etti. Bir kaynak ise Suriye’nin dışişleri bakanları düzeyinde bir görüşme teklifini de reddettiği söylerken ““Neden Erdoğan’a bir zafer hediye edilsin ki? Seçimden önce yakınlaşma olmaz” dedi.

TÜRK ASKERLERİ ÇEKİLSİN ÇAĞRISI

Ajansın konuştuğu bir diplomat ise “Suriye somut bir adım olmadıkça böylesi bir görüşmeyi anlamsız buluyor ve talep edilen somut adım ise Türk askerlerinin ülkeden çekilmesi” diye konuştu. 
Reuters'a bilgi veren bir Türk kaynak ise “Uzak olmayan bir gelecekte Erdoğan ile Esad görüşmesi gerçekleşebilir. Putin bunun için hazırlık yapıyor. Bu durum birden fazla cepheyle uğraşan Rusya’nın da işine yarar” dedi.

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...