Tgrt Haber

Son dakika! Eski ABD Başkanı Donald Trump serbest bırakıldı: Suçlamaların tümünü reddetti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Nisan 2023 20:45 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 00:12

Son dakika haberi: ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıkmak üzere mahkemeye teslim oldu. ABD siyasi tarihinde ilk kez bir eski başkan gözaltına alınırken, hakim karşısına çıkan Donald Trump, hakkındaki 34 suçlamanın tümünü reddetti. Trump, duruşmanın sona ermesinin ardından mahkeme salonundan ayrıldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump​ güvenlik güçlerine teslim oldu.  Donald Trump, New York​'taki Trump Towers'dan ayrılarak mahkeme​ salonuna gitti ve resmen gözaltına alındı.

Trump, mahkeme salonuna geldikten sonra Gizli Servis eşliğinde bölge savcısının ofisine gitti.

SUÇLAMALARIN TÜMÜNÜ REDDETTİ

Mahkemede Trump’a, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels​'a sus payı ödenmesi sırasında ticari kayıtları tahrif ettiği iddiası soruldu. Trump, hakkındaki 34 suçlamanın tamamını reddetti.

GİZLİ KAPIDAN GİRİŞ YAPTI

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; Donald Trump, mahkemeye varmasının ardından kendisine yöneltilen suçlamaları dinlemesi için teslim oldu. Büyük bir kalabalığın beklediği ve tepesinde helikopterlerin uçtuğu mahkemeye Trump gizli bir kapıdan girdi.

SERBEST BIRAKILDI

Yaklaşık 2 saat mahkemede kalan Trump’a, ABD basınına bilgi veren kaynaklara göre, 34 ayrı suçlama yöneltildi. Suçlamalardan en az birinin “ağır suç” kapsamına girdiği, diğerlerinin de “sus payı ödemesi” ve bununla ilgili seçim kampanyası ile iş yeri kayıtlarında yapılan sahtekarlıkla ilgili olduğu kaydedildi.

Mahkemeden çekilen fotoğraflara göre, yanında 4 avukatı ile hakkındaki suçlamaları dinleyen Trump’ın, kendisine yöneltilen 34 suçlamayı da reddettikten sonra serbest bırakıldı.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 4 ARALIK'TA

Mahkeme sonrasında Trump, yine yoğun güvenlik önlemleri altında özel uçağı ile Florida’daki malikanesine gitmek için LaGuardia havalimanına doğru yola çıktı.

Trump'ın, duruşma için tekrar hakim karşısına çıkmasına aylar olduğu öngörülüyordu. Davada bir sonraki duruşmanın yine New York’ta 4 Aralık’ta yapılacağı öğrenildi.

ABD SİYASETİNDE BİR İLK!

Donald Trump'ın gözaltına alınmasıyla ABD siyasi tarihinde bugün bir ilk yaşandı. 2024 seçimleri için aday olan Trump, kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan oldu.

Trump, teslim olduğunda, normal vatandaşlar gibi sabıka fotoğrafı ve parmak izi gibi rutin işlemlerden geçirildi ancak kelepçe takılmadı.

DAVA, TRUMP'IN REYTİNGLERİNİ ARTIRDI

Trump’ın bu akşam yerel saat ile 20.15 civarında sürekli ikamet ettiği Florida’ya dönüp Mar-a-Lago’da geniş katılımlı bir miting düzenlemesi bekleniyor. New York polisi, Trump yanlılarının kentte yapacakları gösterilere karşı son bir kaç gündür alarma geçmiş durumda.

Amerikan medyası da söz konusu davanın Trump'ın reytinglerini artırdığını belirtiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...