Tgrt Haber

Suçları 30 başlıkta Donald Trump'a okunacak! Dev gösteri planlanıyor ABD'de sıkı güvenlik önlemleri

03 Nisan 2023 09:38 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 10:15
Suçları 30 başlıkta Donald Trump'a okunacak! Dev gösteri planlanıyor ABD'de sıkı güvenlik önlemleri

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkacak ve bu ABD tarihi için bir ilk olacak. 'Sus payı' davasında Trump'a yarın suçları okunacak. O esnada ise New York'ta dev bir gösteri olması bekleniyor. ABD polisi, teyakkuza geçti, güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump​, yarın New York​'ta 'sus payı' davası kapsamında mahkemeye çıkacak. Manhattan Savcısı Alvin Bragg 30 başlıkta hazırlanan suçlamaları Trump'a okuyacak. İddianame, Donald Trump'ın ilişki yaşadığı Stormy Daniels​'a 2016 başkanlık seçiminden önce sus payı ödediğine yönelik suçlamalar doğrultusunda hazırlandı.

Trump destekçileri mahkeme sırasında New York'ta gösteri yapmaya hazırlanıyor. Cumhuriyetçi Parti vekillerinden bazılarının da gösteriye katılması bekleniyor. New York Polis Departmanı, mahkeme günü için tüm izinleri iptal etti. 38 bin polis, Trump'a destek gösterisi sırasında teyakkuzda olacak.

''BU KAVGAYA HAZIRIZ''

Avukatı Joe Tacopina, eski Başkan'a karşı her türlü suçlamaya şiddetle karşı çıkılacağını söyledi. Pazar günü ABC'nin This Week programına konuşan Tacopina, "O, bu dövüşe hazır olacak biri. Bu kavgaya hazırız. Ve onu temize çıkarmak için bu şeyi olabildiğince çabuk halletmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

TRUMP İÇİN İKİ YOL VAR

Karardan sonra hakkındaki suçlamaları, "Politik zulüm ve Amerika Birleşik Devletleri'ne saldırı" diyerek niteleyen Donald Trump'ın önünde ise şimdilik iki seçenek var. Trump ya teslim olacak ya da direnecek.

Trump, teslim olursa ilk olarak parmak izi alınacak ardından gözaltı fotoğrafı çekilecek. Son olarak ise Trump'ın yüzüne suçları okunacak ve tutuksuz yargılama başlayacak. Seçimlerde aday olacağını açıklayan Trump'ın direnmesi durumunda, seçim kampanyasını bu görüntüler üzerinden yürüteceği konuşuluyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...