Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den Filistin'e destek yürüyüşlerini engelleyen Batı'ya tepki: Baskı uygulamak kabul edilemez

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 13:42 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 14:44
Son dakika! AK Parti'den Filistin'e destek yürüyüşlerini engelleyen Batı'ya tepki: Baskı uygulamak kabul edilemez

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin'e destek gösterilerine baskı uygulayan Batı'ya çok sert tepki gösterdi. Çelik, "Baskı uygulamak kabul edilemez, yasaklamaya çalışanların yaptığı faşizmdir " dedi.

İsrail-Hamas savaşı 10. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze​'de sivilleri hedef alan İsrail'e çok sayıda tepki gelirken birçok ülkede insanlar sokağa dökülüp Filistin​'e destek yürüyüşü gerçekelştiriyor.Fransa, Filistin’e destek gösterilerini yasaklarken, Alman polisi Berlin’deki gösteriye izin vermedi.

Avrupa başkentlerinde yaşanan bu duruma AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Çelik, “Batılı hükümetlerin Filistin’e destek gösterilerine baskı uygulaması ve Filistin halkına destek verilmesini suç haline getiren yaklaşımlar üretmesi kabul edilemez” dedi.

Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Batılı hükümetlerin Filistin'e destek gösterilerine baskı uygulaması ve Filistin halkına destek verilmesini suç haline getiren yaklaşımlar üretmesi kabul edilemez. İsrail güvenlik güçlerinin Gazze halkına dönük eylemleri tüm insani değerlere, insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırıdır. Dünyanın her tarafında insanların buna tepki göstermesi haktır.

"YAPTIKLARI FAŞİZMDİR"

Gazze halkının günlerdir bombalanmasına ve suyunun kesilmesine ses çıkarmayanlar, insanlık vicdanında mahkum olmuştur. Bunlar Filistin'e destek gösterilerini suç haline getirmeye çalışıyor. İnsanlık vicdanı ve hayatiyeti adına yapılan gösterileri yasaklamaya çalışanların yaptığı faşizmdir"

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail ile Hamas​ arasındaki çatışmalar 10. gününde devam ediyor. Saldırılarda 750'si çocuk 2 bin 750 Filistinli hayatını kaybederken İsrail'de ise can kayıpları 1300'ün üstünde. İsrail ordusu, gece boyunca Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini bombalamaya devam etti. Yaklaşık 2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze'de insanı dram her geçen gün derinleşiyor. Gazze İçişleri Bakanlığı enkaz altında binden fazla cesedin olduğunu açıkladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...