Tgrt Haber

Festivaldeki sivilleri de İsrail ordusunun vurduğu ortaya çıktı!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
19 Kasım 2023 01:10 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 01:18
Festivaldeki sivilleri de İsrail ordusunun vurduğu ortaya çıktı!

İsrail medyasında yer alan habere göre, 7 Ekim'deki Siderot'ta düzenlenen Supernova müzik festivaline giden birçok İsrailli sivil, bölgeye giden İsrail helikopterlerinin hedefi oldu. Apachi helikopteri pilotu bir çok sivili Hamas üyesi zannedip ateş açtıklarını itiraf etti.

İsrail, 7 Ekim saldırılarına ilişkin pek çok açıklama yaptı. Ancak festival alanında neler olduğu sorusu hala merak konusu... İsrail medyasından Haaretz Gazetesi, çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. Gazetede, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin El-Kassam Tugayları'nı etkisiz hale getirmek üzere alana giden helikopterlerin rastgele ateş açtığı, sivillerin çoğunun bu şekilde öldüğü öne sürüldü.

'HAMAS ZANNEDİP VURDUK'

Gazetede, 7 Ekim sabahı çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Nova Festivali'yle ilgili İsrail polisinin raporu yayınlandı. Raporda, Hamas' a ateş açan İsrail ordusuna ait Apachi savaş helikopterinin festivaldeki bir çok sivili öldürdüğünü ortaya koyuyor.

Festivaldeki sivilleri de İsrail ordusunun vurduğu ortaya çıktı!

Haberde Apachi helikopterinin pilotunun Hamas'a ateş açtıkları sırada bir çok sivili Hamas üyesi zannedip ateş açtıklarını itiraf ettiği belirtildi.

AYIRIM SONRADAN YAPILDI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Yedioth Ahranoth Gazetesi, İsrail'e ait helikopterlerin festival alanındakilere rastgele ateş açtığını iddia ederek haber yayımlamıştı. Haberde, kaçmaya çalışan sivillerin ve araçlarının da hedef alındığı, sivil-Hamas üyesi ayrımının çok sonra yapılabildiği dile getirildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...