Tgrt Haber

İsrail, Gazze planını açıkladı: Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar yöneteceğiz

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
19 Kasım 2023 00:29 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 00:49
İsrail, Gazze planını açıkladı: Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar yöneteceğiz

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Gazze Şeridi’nde sürdürdükleri saldırıların sona ermesinin ardından bölgedeki güvenlik kontrolünün İsrail’in elinde olacağını ileri sürdü. Filistin yönetiminin Gazze'de kontrolün sağlanması için Filistin yönetiminin "çözüm olmadığını" savunan Cohen, "Ürdün Nehri’nden Akdeniz'e kadar her zaman güvenlik kontrolü İsrail'in elinde olacak" dedi.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana bombaladıkları Gazze'ye yönelik savaş sonrası planını belirledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen​,  Hamas'ın ardından gelecekte Gazze​'yi Filistin Yönetiminin yönetmesine ilişkin tartışmalara değinerek "Filistin Yönetimi'nin sivil bir çözüm olduğunu düşünenler yanılıyor" dedi.

'AKDENİZ'E KADAR KONTROL İSRAİL'DE OLACAK'

Filistin Yönetiminin, Gazze​'nin yönetimi için çözüm olmadığını iddia eden Cohen, "Ürdün Nehri’nden Akdeniz'e kadar her zaman güvenlik kontrolü İsrail'in elinde olacak" diye konuştu.

Cohen, savaştan sonra "Gazze’ye silah girişini önlemek için İsrail'in Gazze​ Şeridi'nin güvenliğini kontrol etmek zorunda kalacağını" öne sürdü.

GAZZE​'DE ÖLENLERİN SAYISI 12 BİNİ GEÇTİ

Gazze​'deki hükümetin Basın Ofisi, Telegram hesabından saldırıların 43'üncü gününde Gazze​ Şeridi'ndeki toplam ölü ve yaralı sayısı ile yıkıma ilişkin son durumu paylaştı. Bu sayılardan bazısı aynı kalırken bazısı değişti.

Buna göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda 12 bin 300 kişi yaşamını yitirdi; ölenlerden 5 binini çocuklar, 3 bin 300'ünü kadınlar oluşturdu, ölen kadın ve çocuk sayısında güncelleme yapılmadı. Saldırılarda 200 doktor, hemşire ve ilk yardım görevlisi, 22 sivil savunma çalışanının öldürüldüğü bilgisi de değişmedi ancak gazeteci sayısı 56 olarak güncellendi ve bunlar arasında "büyük gazeteci ve yazar" Mustafa es-Savvaf da yer aldı.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...