Tgrt Haber

Festivalden kaçırılan İsrailli rehineyle ilgili çarpıcı iddia: Mafyanın mı elinde?

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 17:07 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 17:09
Festivalden kaçırılan İsrailli rehineyle ilgili çarpıcı iddia: Mafyanın mı elinde?

ABD’li yayın kuruluşu, Hamas saldırıları sırasında müzik festivalinden kaçırıldığı düşünülen Noa Argamani’nin aslında bir suç örgütü tarafından kaçırıldığını iddia etti. 

ABD merkezli yayın kuruluşu NBC, 7 Ekim'deki Hamas​ saldırıları sırasında müzik festivalinden kaçırılan Noa Argamani hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. NBC, 26 yaşındaki kadını Hamas'ın değil Gazzeli sivillerin oluşturduğu bir suç örgütünün kaçırmış olabileceğini öne sürdü.
Hamas lideri ateşkes görüşmeleri için Mısır​'da İsrail makamlarının açıklamalarına göre 360 kişinin öldürüldüğü ve onlarca kişinin kaçırıldığı Süpernova müzik festivalinde Argamani'nin rehin alındığı görüntüler sosyal medyada çokça paylaşılmıştı. Görüntülerde bir motosikletin arkasına bindirilen 26 yaşındaki kadının, kendisi gibi rehin alınan erkek arkadaşına ulaşmaya çalıştığı görülüyordu.

SALDIRI SIRASINDA TARLAYA SAKLANMAYA ÇALIŞTI 

NBC'de yer alan haberde, incelenen telefon konuşmaları, mesajlar ve uydu görüntüleri neticesinde Argamani'yi Hamas'ın kaçırdığının kesinleştirilemediği öne sürüldü. Saldırı sabahı Argamani'nin sevgilisi Avinatan Or'un gönderdiği mesajlara göre, çift festival alanına yönelik saldırının ardından bölgedeki bir tarlaya saklanmaya çalıştı.

BİR SAAT SONRA SUÇ ÖRGÜTLERİ DE FESTİVAL ALANINA GİRDİ 

Çiftin rehin alındığı görüntülerdeki gün ışığını ve gölgelerin açısını inceleyen NBC, olayın saldırının başladığı gün doğumunda değil, gün ortasına daha yakın bir saatte gerçekleştiğini tespit etti. İki İsrailli yetkili, 7 Ekim saldırılarının ilk dalgasının Hamas'ın elit komando birimleri tarafından gerçekleştirildiğini ancak birkaç saat sonra suç örgütlerinin de festival alanına girdiğini bildiklerini aktardı.

Haberde, Noa Argamani'yi rehin alan kişilerin üzerinde askeri kıyafet olmaması ve taktik yelek benzeri teçhizata sahip olmamalarına dikkat çekildi. Bu durumun 26 yaşındaki kadının Hamas tarafından kaçırılmamış olma ihtimalini güçlendirdiği ifade edildi.

REHİNELERDEN AÇIKLAMA 

İsrail merkezli haber kuruluşu Kanal 12, serbest bırakılanların rehin oldukları dönemde Argamani'yi gördüklerini aktardı. İsrailli yetkililer Hamas'ın elinde halen 14 kadın rehinenin bulunduğunu ve bunlardan birinin de Noa Aragami olduğunu tahmin ediyor.    

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...