Tgrt Haber

Filistin Kızılayı'ndan İsrail'in 'tahliye' tehdidine ret: Şifa Hastanesi'ni boşaltmıyoruz

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2023 20:05 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 20:46
Filistin Kızılayı'ndan İsrail'in 'tahliye' tehdidine ret: Şifa Hastanesi'ni boşaltmıyoruz

Gazze'ye yönelik saldırılarında yeni bir aşamaya geçtiğini duyuran İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ni yeniden hedef gösterdi. Filistin Kızılayı Sözcüsü Raid en-Nems ise binlerce sivilin sığındığı hastaneyi boşaltmamaya ve çalışmayı sürdürmeye karar verdiklerini açıkladı.

Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu sonrası saldırıya geçen İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne bomba yağdırmaya devam ediyor.

Saldırılarda yeni aşamaya geçtiğini duyuran İsrail ordusu, kara harekatı için de Gazze’nin kuzey bölgesine yoğunlaştı.

İsrail, son olarak elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa bürünen Gazze'de Şifa Hastanesi'ni yeniden hedef gösterdi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, binlerce yaralının tedavi edildiği ve evleri yıkılan sivillerin sığındığı Şifa Hastanesi'ninde Hamas'ın saldırı düzenlediğini savundu.

'HASTANE KORUNMA STATÜSÜNÜ KAYBETTİ'

Hagari açıklamasında "Terör amaçlı olarak kullanıldığında uluslararası hukuka göre korunma statüsünü kaybedeceği" iddiasında bulundu.

İSRAİL ORDUSU TEHDİDİNİ YİNELEDİ

Filistin Kızılayı Sözcüsü Raid en-Nems yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki Kudüs Hastanesinin çevresini hedef aldığını ve hastaneyi bombalama tehdidini yinelediğini belirtti.

'HASTANEYİ BOŞALTMIYORUZ'

Nems, hastaneyi boşaltmamaya ve çalışmayı sürdürmeye karar verdiklerini ifade etti.

Hastanede 400'den fazla hastanın bulunduğunu belirten Nems, "Birçoğu yoğun bakımda. Onları tahliye etmek, öldürmek anlamına gelir. Tahliye emrini bu nedenle reddediyoruz" denildi. Filistin Kızılayı, "Uluslararası toplumu, gelişmekte olan insani felaketi durdurmak için derhal müdahale etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Filistin Kızılayı'ndan İsrail'in 'tahliye' tehdidine ret: Şifa Hastanesi'ni boşaltmıyoruz

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

İsrail ordusu ,Gazze Şeridi'ne  yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İlknur29 Ekim 2023 20:33

Kadın ve çocuklar sığınaklada yönlendirilmeli.

Sonraki Haber Yükleniyor...