Tgrt Haber

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın mektubuna Donald Trump'ın cevabı dikkat çekti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com
24 Temmuz 2024 14:55 - Güncelleme : 24 Temmuz 2024 15:17
Filistin lideri Mahmud Abbas'ın mektubuna Donald Trump'ın cevabı dikkat çekti

ABD'de başkan adayı Donald Trump'ın suikast girişimini kınayan bir mektup yazan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a Trump'tan cevap geldi. 

ABD'nin eski başkanı ve yeni başkan adayı Donald Trump'a suikast girişiminin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas saldırıyı kınayan bir mektup gönderdi. Abbas, Trump'a gönderdiği mektupta, "Suikast girişiminin haberini almak ve daha sonra görüntülerini izlemek beni derin bir endişeye sevk etti" ifadelerini kullandı.

Şiddet eylemlerinin kanun ve düzen dünyasında yerinin olmadığını belirten Abbas, "Alçak suikast girişimleri veya suikastlar, çatışmaları çözmek için gerekli barışçıl önlemlerin anlaşılmamasının yol açtığı zayıflık eylemleridir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın mektubuna Donald Trump'ın cevabı dikkat çekti - 1. Resim

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın gönderdiği mektubu, kendi sosyal medya hesabı Truth Social'da paylaşan Donald Trump'ın üzerine ''Mahmud - Çok hoş - Teşekkür ederim - Her şey yoluna girecek" notunu yazdığı görüldü.

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın mektubuna Donald Trump'ın cevabı dikkat çekti - 2. Resim

Dün, Netanyahu'yla Florida’da görüşeceğini duyuran Trump, Abbas’ın mektubunu paylaştığı mesajında, "Cuma günü Bibi Netanyahu'yu görmeyi ve Orta Doğu'da barışı tesis etmeyi dört gözle bekliyorum!" ifadelerini kullandı.

DONALD TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın mektubuna Donald Trump'ın cevabı dikkat çekti - 3. Resim

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...