Tgrt Haber

Filistin'den İsrail'in Mescid-i Aksa'ya sinagog planına cevap! 'Herkesi yakacak...'

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ağustos 2024 08:38 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 09:04
Filistin'den İsrail'in Mescid-i Aksa'ya sinagog planına cevap! 'Herkesi yakacak...'

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in açıkladığı, Mescid-i Aksa'da bir sinagog inşa etme planına Filistin yönetiminden cevap gecikmedi. Gvir'in sözleri için "Bu tür çağrılar, bölgede herkesi yakacak bir savaşı çıkarma çabalarıdır" denildi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir​'in, işgal altındaki Doğu Kudüs​'te bulunan Mescid-i Aksa​'ya bir sinagog inşa etmek istediğini açıklamasının ardından Filistin​ yönetiminden küstah plana cevap geldi. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, yazılı bir açıklama yaparak, "Filistin halkı, Mescid-i Aksa'ya dokunulmasına izin vermez. Aksa kırmızı çizgidir ve hiçbir şekilde dokunulmasına izin verilmeyecek." ifadelerini kullandı.

"HERKESİ YAKACAK BİR SAVAŞ ÇIKARMA ÇABASI"

Mescid-i Aksa'nın statükosunu değiştirme yönündeki çağrıların kabul edilemez olduğunu belirten Ebu Redine, "Bu tür çağrılar, bölgede herkesi yakacak bir savaşı çıkarma çabalarıdır. Aksa, 144 dönümlük alanıyla Müslümanlara aittir" dedi.

Uluslararası toplumun İsrail'deki aşırı sağcı hükümete karşı harekete geçmesi gerektiğini belirten Ebu Redine, ABD yönetimini de Filistin halkına karşı Gazze Şeridi'nde soykırım savaşı sürdüren müttefiki İsrail'i durdurmaya davet etti.

"MESCİD-İ AKSA'YI YIKIP TAPINAK İNŞA ETME PLANI"

Diğer yandan Filistin Dışişleri Bakanlığından da Ben-Gvir'in kışkırtıcı çağrısına tepki geldi. Yapılan açıklamada, "Aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir'in mübarek Mescid-i Aksa'da Yahudiler için bir sinagog inşa etme ve sürdürdüğü tehditlerini son derece tehlikeli görüyoruz. Ben-Gvir'in çağrısını, Mescid-i Aksa'yı yıkarak yerine tapınak inşa etmenin ilanıdır" denildi.

İsrail Ordu Radyosu'na konuşan Ben-Gvir, mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "ibadet etmesine izin verdiğini" iddia ederek, "Mescid-i Aksa'ya bir sinagog inşa eder misiniz?" sorusuna "Evet" yanıtını vermişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...